Directorul general al Airbus este investigat pentru fraudă de procuratura din Austria

Directorul general al Airbus este investigat pentru fraudă de procuratura din Austria
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2017

Directorul general al Airbus, Thomas Enders, este investigat de procuratura din Viena pentru fraudă legată de o comandă de avioane Eurofighter în valoare de 2 miliarde de dolari făcută de Austria acum 10 ani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Corespondența văzută de Reuters arată că Enders este unul dintre cei acuzați în investigație, iar un purtător de cuvânt al procuraturii din Viena a spus că informația este corectă, scrie News.ro.

”Pot confirma asta”, a spus miercuri purtătorul de cuvânt, întrebat fiind dacă Enders este investigat.

Reprezentanții Airbus nu au dorit să comenteze.

Enders și Airbus, care la momentul comenzii se numea EADS, au negat în repetate rânduri orice faptă ilegală.

Enders era la momentul semnării contractului director al diviziei de apărare a EADS, iar câteva luni mai târziu a preluat responsabilitatea pentru avioanele de luptă.

BMW a lansat M550d xDrive, echipată cu cel mai puternic motor diesel de 6 cilindri din lume CITEȘTE ȘI BMW a lansat M550d xDrive, echipată cu cel mai puternic motor diesel de 6 cilindri din lume

Procuraturile din Austria și Germania au investigat de mai mulți ani dacă unii oficiali au primit mită pentru a alege avioanele Eurofighter în locul celor oferite de Saab și Lockheed Martin.

Acum două luni, procuratura din Viena a deschis o anchetă penală în care pentru prima oară Airbus și consorțiul Eurofighter au calitatea de inculpate.

Consorțiul Eurofighter este format din BAE System, compania italiană Leonardo și Airbus, care reprezintă  interesele Germaniei și Spaniei în proiect.

Investigația a fost deschisă în urma unei plângeri a Ministerului Apărării din Austria. Potrivit legislației austriece, lansarea unei investigații are loc dacă procurorii consideră că există suficiente doveni pentru a justifica o anchetă oficială.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
frauda
austria