Directorul general al Uber se retrage temporar din funcție, pe fondul scandalurilor din companie

Directorul general al Uber se retrage temporar din funcție, pe fondul scandalurilor din companie
scris 14 iun 2017

Directorul general al Uber Technologies, Travis Kalanick, a anunțat marți că se retrage temporar din funcție, aceasta fiind una dintre măsurile luate după o serie de controverse care au marcat activitatea companiei, legate de cultura organizațională, relatează Reuters.

Decizia lui Kalanick a avut loc după o investigație de mai multe luni condusă de fostul procuror general al SUA Eric Holder, angajat de Uber pentru a analiza cultura și practicile de muncă din compania care oferă servicii de comandă a transporturilor prin întermediul unei aplicații de smartphone, în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală făcute de o fostă angajată,

Uber a publicat marți recomandările din raportul redactat de Holder, care include reducerea autorității lui Kalanick și introducerea unui control mai mare asupra cheltuielilor, resurselor umane și a comportamentului directorilor, scrie News.ro.

Plecarea lui Kalanick, chiar dacă este temporară, este o lovitură în lumea startup-urilor din Silicon Valley, unde fondatorii de companii s-au bucurat în ultimii ani de o autonomie mare, devenind deseori sinonimi cu firmele lor.

Totodată, marchează un moment de răscruce pentru Uber, care a fost în  mare parte definită de strategia lui Kalanick, în vârstă de 40 de ani.

Legea prevenției …sau cum să aruncăm cu praf în ochii contribuabililor CITEȘTE ȘI Legea prevenției …sau cum să aruncăm cu praf în ochii contribuabililor

Acesta a spus că are nevoie de timp pentru a-și reveni după moartea mamei sale și pentru a lucra la stilul său de conducere, potrivit unui email destinat angajaților, obținut de Reuters. Kalanick nu a precizat cât va lipsi din companie.

Compania a prezentat marți angajaților 47 de recomandări destinate directorilor și schimbările de politici adoptate duminică de consiliul de administrație, într-o ședință la care Kalanick nu a participat.

Ședința a fost marcată de o remarcă sexistă a unui membru al board-ului, David Bonderman, despre femeile care vorbesc prea mult. Ulterior Bonderman a demisionat, spunând că afirmația sa a fost ”neglijentă, nepotrivită și fără scuză”.

Între recomandările făcute de firma lui Holden, Covington and Burling, se află adăugarea unui director independent în consiliul de administrare, trainingul obligatoriu al directorilor și un comitet de audit cu o independență mai mare pentru supravegherea cheltuielilor și a managementului.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
travis kalanick