Directorul Porsche Finance, numit director general Porsche România

Directorul Porsche Finance, numit director general Porsche România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 mar 2023

Cel mai mare importator de automobile de pe piața locală, Porsche România, are un nou director general, care își va desfășura activitatea ca și predecesorii săi în tandem cu Brent Valmar, care rămâne în continuare pe aceeași poziție, de director general.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Importatorul Porsche România, subsidiară a holdingului austriac Porsche Holding, va fi condusă de David Gedlick, care preia poziția de director general de la Elmar Geisler, acesta primind o funcție similară în Ungaria.

TABEL Noi ieftiniri ale carburanților în weekend ca urmare a deprecierii țițeiului la cel mai redus nivel din ultimul an și jumătate CITEȘTE ȘI TABEL Noi ieftiniri ale carburanților în weekend ca urmare a deprecierii țițeiului la cel mai redus nivel din ultimul an și jumătate

Al doilea director general al companiei, funcție devenită tradițională pentru companie, va fi ocupată în continuare de Brent Valmar, care se află în această funcție de aproximativ 20 de ani. Noul director, David Gedlicka, a deținut anterior funcția de CEO al Porsche Finance România, divizia de finanțare a achizițiilor auto.

În ultimii ani, Porsche România a cunoscut o pierdere a cotei de piață, cauzată de crizele care au afectat industria auto. Cele mai importante mărci reprezentate de Porsche România, VW și Skoda, au cedat primele locuri pe care le ocupau în rândul mărcilor de import, în fața mărcilor asiatice, Toyota și Hyundai. În 2022, vânzările Porsche România au înregistrat o revenire, după o creștere de 7%, la un volum de 41.000 de vehicule.

“În ultimii 20 de ani am activat în cadrul mai multor companii ale concernului Porsche Holding Salzburg. În cei nouă ani petrecuți în România în poziția de CEO Porsche Finance Group, am încercat împreună cu echipa și partenerii noștri să implementăm strategiile lansate de Volkswagen Group și de Porsche Holding Salzburg, concentrându-ne întotdeauna pe client și pe nevoile acestuia. Voi continua să fac  acest lucru și din poziția de Director General, pentru că știu că am alături de mine o echipă valoroasă, cu o experiență solidă și cunoștințe temeinice și sunt foarte mândru că fac parte din ea”, a declarat în cadrul conferinței David Gedlička, noul Director General Porsche România.

Una dintre cele mai importante mutări strategice ale grupului de mărci distribuite de Porsche România a fost ieșirea din APIA, asociația importatorilor și producătorilor, pe care Brent Valmar a condus-o pentru multă vreme din funcția de președinte.

ULTIMA ORĂ Dacia a anunțat unde va fi produs Bigster CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia a anunțat unde va fi produs Bigster

Porsche România s-a concentrat în ultimii doi ani asupra activității rețelei MOON, specializată în instalarea de stații de încărcare pentru automobile electrice. Anul trecut MOON a livrat 562 de stații de încărcare, dintre care 506 stații casnice și 56 stații hypercharger, cu curent continuu. Până în prezent, rețeaua de distribuție Porsche România a reușit să atingă un număr de 202 puncte de încărcare, cu o putere instalată totală de 6,8 kW și a livrat și instalat anul trecut panouri fotovoltaice de 610 kWp, având a doua cea mai mare rețea de încărcare din România. Compania spune că în 2021 au fost încărcați 459MWh, iar în anul 2022 694 MWh, cu o creștere de 51%.

Pentru 2023, Porsche România și-a propus instalarea a 300 de stații de încărcare  de tip wall-box, și cel puțin 60 de hyperchargere în curent continuu, ajungând la un număr de 600 puncte de încărcare, cifră ce vine să susțină ofensiva brandului în zona electrificării și să consolideze planurile de a livra cât mai multe mașini electrice.

La conducerea Porsche Finance Group, în locul lui David Gedlick a fost numit Helian Redai, primul român care conduce reprezentanța diviziei de finanțare a Porsche Holding. Heliaan Redai are un istoric de 20 de ani în companie, fiind angajat în departamentele de vânzări și marketing. Împreună cu el, conducerea Porsche Finance va fi asigurată de Christian Strassgshwandtner, în funcția de CFO. Acesta vine din Bulgaria, unde a condus filiala locală a Porsche Finance.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche romania
brent valmar
david geglick