Divizia americană a grupului Stellantis, acuzată de conspirație penală, într-o anchetă privind fraudarea testelor de emisii ale vehiculelor diesel

Divizia americană a grupului Stellantis, acuzată de conspirație penală, într-o anchetă privind fraudarea testelor de emisii ale vehiculelor diesel
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2022

Departamentul de Justiție din Statele Unite a acuzat divizia americană a Fiat Chrysler Automobiles (FCA), parte a actualului grup Stellantis, de conspirație penală în ancheta sa desfășurată pe mai mulți ani referitoare la fraudarea testelor privind emisiile vehiculelor cu motoare diesel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reuters a relatat săptămâna trecută că FCA US, acum parte a Stellantis, a acceptat să pledeze vinovată pentru o acuzație penală de conspirație, rezultată din eforturile sale de a sustrage cerințelor privind emisiile pentru mai mult de 100.000 de camionete Ram mai vechi și SUV-uri Jeep din gama sa din SUA , și ar plăti penalități de aproximativ 300 de milioane de dolari, scrie News.ro.

O nouă creștere a pieței auto din România. Primele cinci cele mai vândute mașini sunt Dacia și Ford, pentru prima dată în istorie CITEȘTE ȘI O nouă creștere a pieței auto din România. Primele cinci cele mai vândute mașini sunt Dacia și Ford, pentru prima dată în istorie

Judecătorul de district din SUA Nancy G. Edmunds din Detroit a stabilit o audiere pentru recunoașterea acuzației pentru FCA US pentru vineri.

Acuzațiile penale ale guvernului acuză FCA US de conspirație pentru fraudarea Statelor Unite pentru a încălca Legea privind aerul curat și pentru a comite fraude informatice

Producătorul auto ar fi înșelat autoritățile de reglementare din SUA și ar fi vândut vehiculele ”știind că acele vehicule nu îndeplinesc standardele de emisii ale SUA” și, de asemenea, a înșelat clienții ”făcând declarații false și înșelătoare”.

Stellantis a refuzat să comenteze.

Guvernul a spus că proprietatea FCA SUA supusă confiscării este de 203,6 milioane de dolari. De asemenea, se așteaptă ca FCA US să plătească o amendă penală de aproximativ 96 de milioane de dolari ca parte a acordului.

Pledoaria de vinovăție iminentă reprezintă ultima acțiune semnificativă pe care ar urma să o întreprindă oficialii americani împotriva FCA în materie de fraudă a emisiilor.

Vehiculele diesel afectate fac parte din modelele anilor 2014-2016.

FCA a fuzionat cu producătorul francez Peugeot PSA în 2021, pentru a forma Stellantis.

Acordul de recunoaștere a vinovăției vine la cinci ani după ce grupul Volkswagen a pledat vinovat de acuzații penale, pentru a rezolva propria criză a emisiilor, care a afectat aproape 600.000 de vehicule, într-un scandal care a devenit cunoscut sub numele de ”Dieselgate”.

Înșelăciunea Volkswagen a precipitat un control suplimentar care a făcut ca oficialii de pe ambele maluri ale Atlanticului să penalizeze producătorii de automobile acuzați că folosesc un software ilegal cunoscut sub numele de dispozitiv de înfrângere pentru a înșela testele guvernamentale de emisii.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
diesel
masini