DOCUMENT Veste bună pentru proprietarii de mașini: Nu vor mai fi solicitate două documente la înmatriculare

DOCUMENT Veste bună pentru proprietarii de mașini: Nu vor mai fi solicitate două documente la înmatriculare
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 11 ian 2018

Autoritățile pregătesc un sistem online pentru emiterea certificatelor de înmatriculare a autovehiculelor, indică un document oficial. Într-o primă etapă, acest sistem va simplifica procedura de înmatriculare prin eliminarea a două documente solicitate în prezent la înmatriculare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Potrivit sursei citate, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCÎV) are în curs de finalizare datele tehnice pentru noile proceduri online.

”Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se află în faza definitivării cerințelor de sistem în vederea implementării proiectului ‚Subsistemul online certificate de înmatriculare’ ”, arată un document oficial semnat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Peste 1 milion de mașini second-hand au fost înmatriculate sau reînmatriculate în România anul trecut, un record al tuturor timpurilor. Ce mașini caută cel mai des românii, care sunt mărcile cu cele mai mari probleme și cum pot fi evitate \ CITEȘTE ȘI Peste 1 milion de mașini second-hand au fost înmatriculate sau reînmatriculate în România anul trecut, un record al tuturor timpurilor. Ce mașini caută cel mai des românii, care sunt mărcile cu cele mai mari probleme și cum pot fi evitate "țepele"

În cadrul noilor proceduri, solicitanții nu vor mai fi obligați să prezinte copii după cartea de identitate a vehiculului și nici după propriul act de identitate, astfel de informații urmând a fi preluate de la alte instituții relevante.

”În scopul debirocratizării și eficientizării procedurii de înmatriculare a vehiculelor, la elaborarea cerințelor, DRPCÎV a avut în vedere crearea posibilității de preluare a datelor tehnice ale vehiculului și ale datelor de identitate ale proprietarului prin dezvoltarea interoperabilității bazelor de date aparținând autorităților implicate în procesul înmatriculării vehiculelor”, precizează sursa amintită.

Dacia a înregistrat o creștere de 28% în Germania, în 2017, pe o piață care a depășit 4 milioane de autoturisme noi și 8,2 milioane autoturisme SH CITEȘTE ȘI Dacia a înregistrat o creștere de 28% în Germania, în 2017, pe o piață care a depășit 4 milioane de autoturisme noi și 8,2 milioane autoturisme SH

Chiar și în aceste condiții, proprietarii de autovehicule au în continuare de completat și furnizat suficiente documente, în condițiile în care Direcția de Permise și Înmatriculare este suprasolicitată. În acest context, ministerul de resort precizează că a prelungit programul de lucru al acestui serviciu, suplimentându-se și personalul aferent cu câteva sute de noi angajați.

”În vederea fluidizării activitătii, serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor București și Ilfov au stabilit un program de lucru în două schimburi, de luni până vineri între orele 08:00-19:30”, arată documentul citat.

DOCUMENT Veste bună pentru proprietarii de mașini: Nu vor mai fi solicitate două documente la înmatriculare

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculare
automobil
masina
online
sistem
document
solicita