Elon Musk a promovat trecerea mai rapidă la vehiculele electrice în fața a 200 de directori ai Volkswagen

Elon Musk a promovat  trecerea mai rapidă la vehiculele electrice în fața a 200 de directori ai Volkswagen
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2021

Directorul general al Tesla, Elon Musk, s-a adresat unei adunări de 200 de directori ai Volkswagen, printr-un apel video, la invitația directorului general al grupului auto german, Herbert Diess, care dorește să își mobilizeze subalternii pentru trecerea mai rapidă la vehiculele electrice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comentariile făcute de Musk managerilor VW reuniți la Alpbach, Austria, confirmate de Diess, pe Twitter, după un articol publicat de cotidianul Handelsblatt, au inclus o laudă la adresa VW, ca fiind ”un model” și cel mai mare concurent al Tesla, informează News.ro.

Întrebat de Diess de ce Tesla era mai agilă decât rivalii săi, Musk a spus că totul se reduce la stilul său de management și că în primul rând este inginer și că se pricepe la lanțurile de aprovizionare, logistică și producție.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Într-o postare pe Linkedin, Diess a adăugat că l-a adus pe Musk ca ”oaspete surpriză” pentru a arăta că VW are nevoie de decizii mai rapide și mai puțină birocrație pentru ceea ce el a numit cea mai mare transformare din istoria VW.

"Mă bucur să aud că până și cel mai puternic concurent al nostru crede că vom reuși tranziția dacă vom conduce transformarea cu toată puterea", a spus Diess pe Linkedin.

Ca exemplu al priceperii Tesla, Diess a spus că rivalei sale i-au trebuit doar două-trei săptămâni pentru a rescrie software-ul astfel încât să îi permită trecerea de la un tip de microcip care a ieșit din stoc la altul.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Diess a afirmat în tweet-ul său de sâmbătă că VW, care a devenit principalul concurent al Tesla pentru supremația globală a vehiculelor electrice, își va continua dialogul cu Tesla.

"Vă vom vizita în curând în Gruenheide", a spus CEO-ul.

Diess a avertizat luna trecută că deschiderea planificată a fabricii de mașini Tesla la Gruenheide, lângă Berlin, prima fabrică a companiei americane din Europa, va obliga industria locală să-și intensifice activitățile.

Tesla așteaptă autorizația finală de construcție a clădirii pentru uzina din Germania,n de 5,8 miliarde de euro (6,8 miliarde de dolari).

VW, la rândul său, intenționează să construiască șase fabrici mari de baterii în Europa până în 2030, ca parte a unui proiect integrat pentru mobilitatea electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
volkswagen
musk