Cîțu se întreabă de ce nu scade prețul carburanților în ritmul în care crește în funcție de cotațiile petrolului

Cîțu se întreabă de ce nu scade prețul carburanților în ritmul în care crește în funcție de cotațiile petrolului
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2021

Premierul interimar Florin Cîțu a afirmat că dacă prețurile la carburanți nu scad pentru că există cerere, e normal, dar dacă scăderea nu se produce pentru că există un cartel, atunci Consiliul Concurenței ar trebui să facă o investigație să și spună cum este situația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

În prezent însă, cotațiile petrolului sunt în plină ascensiune, ajungând la nivelul cel mai ridicat din ultimii 3 ani, prețurile carburanților neavând cum să scadă, ci dimpotrivă perspectivele fiind unele de scumpire.

În plus, cea mai mare rafinărie din România, Petromidia, deținută de Rompetrol Rafinare, a fost închisă pentru 3 luni, în urma incendiului de la începutul lunii iulie, și urmează a fi redeschisă treptat, până la finele lunii octombrie, când ar trebui să atingă randamentele optime de funcționare.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Florin Cîțu a fost întrebat dacă va lua măsuri în condițiile în care prețul unui litru de benzină premium a ajuns în București la 7 lei.

“Prețurile la carburanți…poate ar trebui Consiliul Concurenței să facă acea anchetă să ne spună din când în când dacă lucrurile sunt OK acolo și ele sunt determinate chiar de piață. Pentru că altfel este o piață liberă, dar și eu ca și dumneavoastră văd că atunci prețul petrolului crește, imediat crește prețul la pompă, dar atunci cînd prețul petrolului scade, nu scade prețul la pompă. Este cumva o asimetrie și sper că această asimetrie nu este dată de vreun cartel sau ceva, ci este cumva un lucru în piață, determinat de cererea care nu scade”, a afirmat Florin Cîțu, citat de News.ro.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

El a menționat că este nevoie de o investigație a Consiliului Concurenței în acest domeniu.

“Dacă prețurile nu scad pentru că există cerere mare, înțeleg, dacă ele nu scad pentru că există un cartel, atunci Consiliul Concurenței ar trebui să ne spună. E nevoie de o investigație, e nevoie ca oamenii să știe și atunci Consiliul Concurenței are datoria să vină cu un raport să le spună românilor, se întâmplă acest lucru pentru că avem o cerere prea mare în economie, asta înseamnă că economia funcționează. Sau se întâmplă pentru că avem un cartel și atunci trebuie sancționați”, a mai declarat premierul interimar.

viewscnt
Afla mai multe despre
preț
benzina
motorina
brent
cotații
consiliul concurentei