Elon Musk susține că este deschis la furnizarea de baterii altor producători auto

Elon Musk susține că este deschis la furnizarea de baterii altor producători auto
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2020

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a anunțat că firma americană este deschisă la acordarea de licențe software și furnizarea de baterii și sisteme de propulsie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Dragoș Dabija, Accenture: Companiile din toate industriile ar trebui să se pregătească pentru probleme de securitate cibernetică intensificate în contextul COVID-19 CITEȘTE ȘI Dragoș Dabija, Accenture: Companiile din toate industriile ar trebui să se pregătească pentru probleme de securitate cibernetică intensificate în contextul COVID-19

Anterior, Tesla furnizase baterii pentru Mercedes și Toyota, conform unor acorduri de parteneriat separate. Producerea de baterii este un domeniu în care analiștii și oficialii din industria auto spuneau că Testa are un avantaj competitiv față de producătorii auto consacrați, scrie Agerpres.

FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt

"Tesla este deschisă la acordarea de licențe software și furnizarea de baterii și sisteme de propulsie. Încercăm să accelerăm trecerea la energia sustenabilă, nu vrem să ne zdrobim concurenții", afirmă șeful producătorului de vehicule electrice, într-un mesaj postat pe Twitter.

FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit? CITEȘTE ȘI FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit?

În prezent, Tesla are o societate mixtă axată pe baterii cu Panasonic Corp și își procură baterii de la grupul chinez CATL și de la firma sud-coreeană LG Chem.

De asemenea, Tesla vrea să-și construiască propria sa facilitate de producere a bateriilor la fabrica sa din Fremont, California.

Bateriile sunt cel mai scumpe și mai importante componente ale vehiculelor electrice (EV).

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla baterii