Trust Motors, importatorul Peugeot și Citroen, va prelua importurile Opel. Reprezentanța Opel România va fi preluată integral de compania românească

Trust Motors, importatorul Peugeot și Citroen, va prelua importurile Opel. Reprezentanța Opel România va fi preluată integral de compania românească
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 iul 2020

Trust Motors, importator al mărcilor Peugeot și Citroen în România, a anunțat că devine importatorul oficial Opel în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Importatorul și distribuitorul mărcilor PSA Group își lărgește portofoliul de mărci, astfel că va vinde, începând din acest moment, toate mărcile pe care grupul PSA le deține. Cea mai nouă marcă, Opel, era importată în România prin intermediul reprezentanței oficiale Opel România, care făcea parte din vechea strcutură a Opel Southeast Europe.

Andrei Iacob, CEO Trust Motors, a transmis: „Este un pas înainte, important în parteneriatul cu Grupul PSA. Avem o lungă istorie de colaborare fructuoasă și sunt convins că această preluare aduce o valoare semnificativă pentru toate părțile interesate și ne va ajuta să gestionăm împreună, cu succes, provocările aduse de noua eră a mobilității și electrificării auto. Suntem pregătiți să ne adaptăm responsabil noii dimensiuni și avem experiența și resursele necesare pentru a consolida mai departe businessul Opel în România“.

Cristi Milea, directorul Opel România, ne-a declarat că mai există câteva chestiuni de agreat privitor la agenda acestui transfer, care așteaptă avizul celor de la concurență. “Vă pot spune că totalitatea angajaților va trece către Trust Motors cu condițiile existente în contractele de muncă”, a mai spus Cristi Milea, care este și președinte al APIA. “E fac parte din trasnfer, sunt unul dintre angajații care vor trece la Trust Motors”.

Grupul PSA a obținut profit în primul semestru, chiar dacă pandemia de Covid-19 i-a afectat veniturile CITEȘTE ȘI Grupul PSA a obținut profit în primul semestru, chiar dacă pandemia de Covid-19 i-a afectat veniturile

Potrivit anunțului, „Trust Motors și Opel România vor continua să își desfășoare activitatea independent, până la primirea aprobărilor din partea autorităților locale, estimată în perioada următoare. Odată finalizată preluarea, Trust Motors va integra businessul Opel în businessul său actual, cu sprijinul ambelor echipe.”

Grupul Trust Motors și-a început activitatea de importator cu marca Peugeot, după care a preluat și marca Citroen, în momentul în care francezii au decis să închidă reprezentanța locală, Citroen România.

Opel a anunțat oficial că intenționează să coordoneze businessul din România prin importatorul local Trust Motors SRL. “La finalizarea tranzacției planificate, Trust Motors SRL va deveni importator pentru România prin achiziționarea businessului local Opel. Angajații Opel vor fi transferați conform legilor aplicabile, cel mai târziu la data la care tranzacția va fi finalizată.

„Această decizie reflectă încă o dată scopul planului strategic PACE! și va ajuta la stabilirea unei structuri de vânzare mai agilă, mai eficientă și, prin urmare, mai competitivă, în anumite țări europene,” a declarat Xavier Duchemin, Opel/Vauxhall Managing Director Sales, Aftersales și Marketing. „Suntem siguri că marca noastră va performa și mai bine în România, de acum înainte.”

viewscnt
Afla mai multe despre
opel romania
trust motors