Elon Musk vrea să construiască o fabrică nouă pentru viitorul SUV al Tesla, Mode Y

Elon Musk vrea să construiască o fabrică nouă pentru viitorul SUV al Tesla, Mode Y
scris 7 iun 2017

Directorul general al Tesla, Elon Musk, vrea să construiască o nouă fabrică pentru viitorul SUV electric al companiei, Model Y, chiar dacă nu a lansat încă producția de serie a sedanului Model 3, relatează MarketWatch.

”Nu mai este spațiu la Fremont”, a spus Musk la adunarea generală a acționarilor care  avut loc marți în Mountain View, California, referindu-se la fabrica Tesla din Silicon Valley, scrie News.ro.

Musk a spus că Tesla este pe cale să înceapă producția automobilului Model 3 în iulie și că mizeză ca noul sedan de 35.000 de euro să contribuie la creșterea producției companiei la 500.000 de vehicule pe an, în 2018, de la 84.000 anul trecut.

Musk a fost optimist, ca de obicei, cu previziunile sale, anticipând că Model Y va circula pe drumurile publice în 2019.

Angajați ai firmelor reclamate, rude ale șefilor din asigurări și juriști cu specializări în reglementarea cazanelor, selectați să rezolve conflictele RCA. ASF: totul decurge legal, rapid și fără plângeri CITEȘTE ȘI Angajați ai firmelor reclamate, rude ale șefilor din asigurări și juriști cu specializări în reglementarea cazanelor, selectați să rezolve conflictele RCA. ASF: totul decurge legal, rapid și fără plângeri

”Probabil că cererea pentru Model Y va fi mai mare decât cea pentru Model 3”, a estimat Musk.

El a recunoscut că au existat critici față de planurile sale de a construi Model Y pe o platformă de vehicul diferită de cea a Model 3, dar a spus că pot fi obținute ”îmbunătățiri majore de producție”, iar cheltuielile de capital pot scădea ”cu un factor sau doi”, între cele două vehicule.

Întrebat câte fabrici sunt avute în vedere, Musk a spus că se gândește serios la trei fabrici, iar în cele din urmă la cel puțin 10 la nivel global și poate până la 20.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
elon musk
tesla
mode y