EXCLUSIV Dacia a făcut rost de semiconductori și a chemat muncitorii de acasă, în weekend

EXCLUSIV Dacia a făcut rost de semiconductori și a chemat muncitorii de acasă, în weekend
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 feb 2022

Dacia a trecut, în mod surprinzător, de la suspendarea activității, la program prelungit de lucru, pentru a-și satisface cererile de autovehicule de la clienții din Europa. În ultimul weekend, angajații Dacia au fost chemați la fabrică în două schimburi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dacia a reușit să facă rost de semiconductori, astfel că a fost nevoită să cheme de acasă muncitorii fabricii din Mioveni, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Aceștia au lucrat în ziua de sâmbătă în două schimburi, recuperând parțial pierderile de producție înregistrate în ultimele luni. Numai în februarie, Dacia a oprit fabrica în zilele de 2,3,4 și 5 februarie, la Uzina Vehicule, precum și în 2,3, 4 și 5, în Uzina Mecanică și Șasiuri, pe mai multe linii, inclusiv oprire generală în două din aceste zile. Pentru zilele în care muncitorii sunt trimiși acasă, salariul încasat este de 85% plus tichete de masă.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Acum, ca urmare a rezolvării parțiale a necesarului de componente electronice, Dacia a chemat în ziua de sâmbătă, 19 februarie, două schimburi la Uzina Vehicule, iar în Uzina de Mecanică și Șasiuri muncitorii au fost prezenți pentru a produce necesarul cerut de Uzina de Vehicule.

Dacia se află într-un moment favorabil în Europa, având o creștere de peste 19% a vânzărilor, în ianuarie, comparativ cu luna similară din 2020, în timp ce majoritatea constructorilor înregistrează scăderi.  

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia productie
criza semiconductori dacia