EXCLUSIV VIDEO&FOTO Dacia va prezenta la Paris primul său automobil full-hibrid E-Tech. Când va fi lansată pe piață

EXCLUSIV VIDEO&FOTO Dacia va prezenta la Paris primul său automobil full-hibrid E-Tech. Când va fi lansată pe piață
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 mai 2022

Prima mașină Dacia cu propulsie hibridă va fi prezentată publicului în luna octombrie, iar lansarea pe piață va avea loc în luna ianuarie 2023, potrivit unor informații obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Salonul auto din Paris, Mondial de L’Automobile, ce se va desfășura între 17 și 23 octombrie, va fi locul în care Dacia Jogger E-Tech va debuta oficial în fața publicului. Mașina va reprezenta o premieră pentru marcă și va fi echipată cu motorizarea regăsită în prezent pe Renault Clio, într-o variantă simplificată. Sistemul de propulsie E-Tech este bazat pe motorul pe benzină 1.6 litri, dezvoltat de Alianța Renault Nissan Mitsubishi, fiind însoțit de două motoare electrice, o baterie de 1,2 kWh și o cutie de viteze multimodală, care face conexiunile necesare între motoare.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Sistemul de propulsie full-hybrid E-Tech face posibilă rularea în regim exclusiv electric în 80% din timp, în rularea în mediul urban, și aduce o reducere a consumului de până la 40%.

EXCLUSIV VIDEO&FOTO Dacia va prezenta la Paris primul său automobil full-hibrid E-Tech. Când va fi lansată pe piață

Renault mai dispune și de o variantă de motorizare plug-in hybrid, însă aceasta nu va fi oferită pe Jogger, cel puțin nu în acest moment. Primul automobil Dacia cu motorizare PHEV va fi, potrivit informațiilor Profit.ro, Dacia Bigster.

ULTIMA ORĂ Dacia Spring va fi vândută și în afara Europei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia Spring va fi vândută și în afara Europei

Dacia a lansat în acest început de an modelul Jogger, o extensie a familiei Sandero, fiind prezentat în toamna lui 2021, la Munchen, ca o combinație între un wagon și un MPV, cu trăsături de crossover. Tot atunci a fost anunțată pentru prima dată și o viitoare versiune hibrid. Vânzările au debutat în februarie, iar numărul de comenzi a depășit așteptările companiei. Înmatriculările acestui model pe piețele din Europa ajunseseră la finalul lui martie la 5.210 unități, dar comenzile sunt de 3-4 ori mai mari, având în vedere că timpul de livrare este de până la 3 luni. Dacia Jogger este produs la Mioveni, în România, dar motoarele ce vor echipa Jogger E-Tech vor fi importate din Franța.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia jogger
dacia full hibrid
jogger hibrid
dacia phev