Grupul Volkswagen și compania bp au început instalarea de stații de încărcare pentru mașini electrice

Grupul Volkswagen și compania bp au început instalarea de stații de încărcare pentru mașini electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 apr 2022

Volkswagen AG și compania de energie bp au instalat prima stație de încărcare din cadrul parteneriatului prin care intenționează să accelereze adoptarea vehiculelor electrice în Europa. Rețeaua de stații va ajunge la 8000 de puncte în doar doi ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul pas după semnarea unui parteneriat între bp și Volkswagen a fost făcut prin instalarea unei stații de încărcare în Dusseldorf, Germania, prima dintr-o amplă rețea ce va fi construită în toată Europa. Stațiile vor fi produse de Volkswagen, modelul Flexpole de 150 kW având două puncte de încărcare fiecare. Acestea au un sistem inovator de baterii care permit instalarea fără conectare la rețeaua electrică de înaltă tensiune. Necesarul de energie pentru funcționarea stației poate fi preluat de la orice rețea de joasă tensiune, ceea ce scurtează timpul de instalare, precum și costurile necesare punerii în funcțiune. Încărcarea cu o putere de până la 150 kW va permite pentru vehiculele care dispun de tehnologia necesară să se alimenteze cu suficentă energie în 10 minute pentru circa 160 km.

Parteneriatul dintre cele două companii prevede pentru prima fază instalarea a 4000 de stații în Germania, sub brandul Aral, și în Marea Britanie, sub brandul bp. La finalul parteneriatului, în 2024, ar trebui să fie instalate 8000 de stații de încărcare în mai multe țări din Europa. Stațiile vor fi prevăzute cu spații de odihnă, cu posibilitatea de cumpărare de alimente și băuturi, precum și toalete.

ULTIMA ORĂ Dacia Spring va fi vândută și în afara Europei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia Spring va fi vândută și în afara Europei

„Volkswagen a condus tranziția europeană la mobilitatea electrică. Astăzi avem cea mai diversă gamă de mașini electrice de pe piață. Anul trecut am vândut mai multe vehicule electrice în regiune decât orice alt producător de mașini. Investițiile noastre - de la software la baterii și la stațiile de încărcare - fac parte din strategia noastră de a face mobilitatea individuală mai sigură, mai confortabilă și complet neutră din punct de vedere climatic. Decarbonizarea economiei europene necesită o colaborare strânsă dincolo de frontiere și sectoare. Suntem încântați să lucrăm cu bp pentru a accelera lansarea rețelei de încărcare rapidă în toată Europa”, a declarat Herbert Diess, CEO al Volkswagen AG.

Rețeaua de stații bp va fi prezentă în sistemele de navigație ale tuturor automobilelor electrice ale grupului Volkswagen și în aplicația de încărcare pe care grupul o oferă clienților.

viewscnt
Afla mai multe despre
statii incarcare masini electrice
statii bp
vw electrice