Ferrari a aprobat designul "celui mai rapid SUV din lume", Purosangue

Ferrari a aprobat designul "celui mai rapid SUV din lume", Purosangue
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 sep 2019

Ferrari a intrat în linie dreaptă cu proiectul propriului SUV, care va fi lansat cel mai târziu în 2023. Marca exclusivistă italiană a aprobat deja designul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ferrari 175, așa cum este cunoscut după codul intern,sau Purosangue, după numele care circulă neoficial, va fi primul SUV construit de Ferrari, un automobil pe care, cu doar câțiva ani în urmă, nimeni nu ar fi crezut că o să-l vadă vreodată. Asaltul SUV-urilor la nivel global a cuprins și cea mai apreciată marcă auto din lume, care caută, ca orice alt constructor auto, extinderea activității, creșterea veniturilor și, implicit, a profiturilor pentru acționari.

Directorul tehnic al Ferrari, Michael Leiters, a declarat pentru publicația Autocar, că viitorul SUV va fi construit pe una din cele două platforme pe care marca le va dezvolta până în 2023. Un număr de 15 noi modele sunt programate, iar SUV-ul este unul dintre acestea. Platforma acestuia va fi dedicată modelelor cu motoare frontale și centrale, cu caroserii tip GT. Cealaltă platformă va fi utilizată de modelele supercar, cu motoare amplasat central.

GALERIE FOTO Dacia testează vânzările online cu o ediție ultra-limitată a lui Duster, numită Black Collector CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Dacia testează vânzările online cu o ediție ultra-limitată a lui Duster, numită Black Collector

Potrivit lui Leiters, Purosangue are designul final aprobat, astfel că se poate începe proiectarea. Mașina va fi specială, chiar dacă vorbim despre un Sport Utility Vehicle. Va avea doar patru locuri, cu motoare posibil V6, V8 sau V12, cu versiune hibrid. Va avea suspensie ajustabilă, cu unele capabilități off-road, însă va avea o orientară preponderent dinamică, specifică mărcii.

Ferrari - care a dat publicității primele informații despre posibilitatea de a construi un SUV în 2018, înainte de decesul fostului CEO, Sergio Marchionne - țintește poziția de „cel mai rapid SUV din lume”, care ar trebui astfel să depășească noul Lamborghini Urus, cu motor V8 de 4.0 litri, 650 CP și o accelerație de 3,6 secunde (0-100 km/h).

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
suv ferrari
purosangue