Fiat Chrysler separă divizia de componente Magneti Marelli, după modelul Ferrari

Fiat Chrysler separă divizia de componente Magneti Marelli, după modelul Ferrari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 apr 2018

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a decis să separe divizia producătoare de componente auto Magneti Marelli de grup și să listeze compania la bursa din Milano, mutare ce va permite grupului condus de Sergio Marchionne să se concentreze pe activitățile de bază.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Procesul de separare presupune crearea unui nou holding pentru Magneti Marelli, acțiunile holdingului urmând să fie distribuite acționarilor existenți ai FCA.

FCA estimează că separarea va fi finalizată până la finele anului, sau în prima parte a anului viitor, etapă urmată de listarea acțiunilor Magneti Marelli pe bursa din Milano.

Bonusuri de 40 milioane euro pentru șeful Fiat Chrysler. Nepotul lui Gianni Agnelli a primit și el 1,7 milioane euro CITEȘTE ȘI Bonusuri de 40 milioane euro pentru șeful Fiat Chrysler. Nepotul lui Gianni Agnelli a primit și el 1,7 milioane euro

Grupul italo-american a folosit o strategie similară pentru separarea activităților producătorului de automobile de lux Ferrari, proces finalizat în ianuarie 2016.

“Separarea FCA și Magneti Marelli este un ingredient cheie al planului de afaceri pentru 2018-2022, ce va fi anunțat în iunie”, potrivit directorului general al FCA, Sergio Marchionne.

Șeful FCA a precizat că mutarea va oferi Magneti Marelli flexibilitate operațională în vederea creșterii afacerilor, în timp ce FCA se va putea concentra pe activitățile de bază, beneficiind, totodată, de o poziție îmbunătățită în privința capitalului.

Magneti Marelli, companie fondată în 1919, face parte din grupul Fiat din 1967. Compania produce sisteme și componente high-tech pentru industria auto, având 86 de unități de producție și circa 43.000 de angajați în 19 țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
magneti marelli
fca
fiat chrysler
separare
divizie
listare