Ford a anunțat concedierea a 12.000 de angajați din Europa

Ford a anunțat concedierea a 12.000 de angajați din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 iun 2019

Ford va reduce aproximativ 20% din personalul din Europa, potrivit unui anunț oficial al companiei, în cadrul unei campanii care vizează restructurarea activităților în contextul provocărilor pe care le are industria auto.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Ford va închide 6 uzine din cele 24 pe care le are în Europa, rămânând astfel cu 18 facilități până în 2020. Un număr de 12.000 de angajați vor fi concediați, cei mai mulți urmând să fie din Germania, Marea Britanie și Rusia.

„Despărțirea de angajați și închiderea uzinelor sunt cele mai grele decizii pe care le luăm”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europe.

Condițiile dificile din piață, începând cu reducerile tot mai drastice de emisii și trecerea la propulsia electrică și hibrid sunt câteva din cauzele care au obligat Ford să -și restructureze activitățile la nveil global, unitatea din Europa fiind, în mod special, afectată.

FOTO SPION Renault Captur: noua generație a SUV-ului a fost fotografiată fără camuflaj CITEȘTE ȘI FOTO SPION Renault Captur: noua generație a SUV-ului a fost fotografiată fără camuflaj

Ford a anunțat anterior stoparea producției Ka+, C-Max și Grand C-Max, după ce oprise, cu doi ani în urmă, producția B-Max, din România.

Ford a anunțat concedierea a 12.000 de angajați din Europa

Locuri de muncă desființate de Ford Europe 2019 (estimare)

Germania: 5.000

Marea Britanie: 3.000

Rusia: 2.000

France: 1.000

Alții: 1.000

Uzina din România nu va fi afectată de aceste concedieri, Ford intenționând să angajeze la Craiova, pentru extinderea producției odată cu introducerea noului model Puma.

FOTO Mercedes se pregătește să lanseze noul SUV GLB, cu o cutie automată fabricată la Sebeș și 7 locuri CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes se pregătește să lanseze noul SUV GLB, cu o cutie automată fabricată la Sebeș și 7 locuri

Ford Europe are 51.000 de angajați, la care se adaugă alți 14.000 în companii de tip joint-venture.

Ford a mai anunțat că va face un redesign al business-ului din Europa, cu un „nou model operațional”, prin împărțirea în trei grupuri orientate către clienți, respectiv, Vehicule Comerciale, Autoturisme și Importuri. De asemenea, compania spune că va lansa trei noi modele în următorii cinci ani, inclusiv în gama de utilitare.

Ford a prezentat săptămâna aceasta noul SUV subcompact Puma, care va fi fabricat la Craiova și cu care speră să ajungă ca până la 50% din vânzările europene ale mărcii să fie reprezentate de SUV-uri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford europa
restructurare ford
concedieri ford
ford puma
uzine ford