Ford estimează pierderi de peste 5 miliarde dolari, în trimestrul II

Ford estimează pierderi de peste 5 miliarde dolari, în trimestrul II
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2020

Grupul Ford a înregistrat pierderi de 1,993 miliarde dolari în primul trimestru din 2020 și estimează că rezultatul din al doilea trimestru va fi chiar mai slab, cu pierderi de cinci miliarde dolari, ca urmare a impactului pandemiei de COVID-19, informează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ford a încetat să mai producă autovehicule în a doua jumătate a lunii martie, la finele primului trimestru, iar fabricile sale au rămas închise toată luna aprilie, scrie Agerpres.

Standard de construcție introdus în Codul Rutier, pentru facilitarea pistelor de biciclete și trotinete CITEȘTE ȘI Standard de construcție introdus în Codul Rutier, pentru facilitarea pistelor de biciclete și trotinete

În ceea ce privește rezultatele din primul trimestru, Ford a anunțat că veniturile sale au scăzut cu 34,32 miliarde dolari, respectiv 14,9%, față de 2019, și că pierderile ajustate înainte de taxe și impozite au fost de 632 milioane dolari, față de un profit ajustat de 2,447 miliarde dolari în primele trei luni ale anului trecut.

Cifrele sunt rezultatul scăderii cu 12,5% a vânzărilor de autovehicule în primul trimestru, cea mai mare reducere a celor trei mari producători americani (General Motors, Ford și Fiat Chrysler) și cel mai mare declin trimestrial pentru companie din ultimii 11 ani.

În America de Sud, compania a pierdut 113 milioane dolari, în Europa 143 milioane dolari, în China 241 milioane dolari și pe celelalte piețe 26 milioane de dolari.

Cele mai bune rezultate trimestriale au fost înregistrate de Ford Credit, ramura financiară a grupului, care a avut un profit net de 21 milioane dolari și încasări de 2,967 miliarde dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford