Ford Motor oprește temporar activitățile la mai multe fabrici nord-americane, din cauza deficitului de cipuri

Ford Motor oprește temporar activitățile la mai multe fabrici nord-americane, din cauza deficitului de cipuri
scris 1 iul 2021

Ford Motor a anunțat că va opri activitățile la mai multe fabrici nord-americane, timp de câteva săptămâni, în iulie și august, din cauza deficitului global de semiconductori, transmite Reuters.

Acest deficit de cipuri va costa compania 2,5 miliarde de dolari în acest an și va duce la reducerea la jumătate a producției de vehicule în trimestrul al doilea, a anunțat în aprilie compania cu sediul în Dearborn, Michigan, scrie News.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

"În timp ce continuăm să producem vehicule noi, prioritizăm finalizarea vehiculelor clienților noștri care au fost asamblate fără anumite piese din cauza penuriei de semiconductori din întreaga industrie", a anunțat Ford într-un comunicat.

Sl doilea mare prroducător american de vehicule a declarat că fabrica sa de asamblare din Chicago, care produce SUV-uri Explorer, va fi închisă din săptămâna care debutează cu 5 iulie până în săptămâna din 26 iulie. Fabrica va funcționa în două schimburi în săptămîna care începe din 2 august.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Compania a declarat că va închide și linia de producție a unuia dintre cele mai bine vândute vehicule, camioneta F-150, la fabrica de asamblare din Kansas City, pentru câteva săptămâni, de luna viitoare.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Fabrica de asamblare din Michigan, Ford, care a început recent să livreze SUV-urile Bronco, va opri activitățile timp de două săptămâni, în iulie, din cauza lipsei anumitor piese auto, a spus compania, adăugând că acest lucru nu are legătură cu lipsa cipurilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
cipuri