Ford raportează profit trimestrial, însă avertizează că va înregistra pierderi pe ansamblul acestui an

Ford raportează profit trimestrial, însă avertizează că va înregistra pierderi pe ansamblul acestui an
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2020

Ford a anunțat că se așteaptă să raporteze pierderi anuale în 2020, dar dispune de ample lichidități pentru a se descurca în acest an, chiar dacă cererea pe plan global va scădea și mai mult sau dacă pandemia de coronavirus (COVID-19) va duce la mai multe închideri ale fabricilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto american a precizat că în 27 iulie a achitat 7,7 miliarde de dolari din facilitatea de creditare reînnoibilă automat (revolving), de 15,4 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Anunțul Ford vine după ce compania a raportat profit trimestrial, datorită investiției Volkswagen AG, care a compensat pierderile cauzate de efectele pandemiei.

Trust Motors, importatorul Peugeot și Citroen, va prelua importurile Opel. Reprezentanța Opel România va fi preluată integral de compania românească CITEȘTE ȘI Trust Motors, importatorul Peugeot și Citroen, va prelua importurile Opel. Reprezentanța Opel România va fi preluată integral de compania românească

Luna trecută, Volkswagen a finalizat investiția de 2,6 miliarde de dolari la Argo, divizia Ford pentru servicii de mobilitate și conducere autonomă, care este acum controlată în comun de alianța celor doi producători auto. Argo este evaluat acum la 7,5 miliarde de dolari.

"Execuția solidă ne permite să livrăm rezultate financiare mult mai bune decât ne așteptam în urmă cu doar trei luni", a afirmat directorul genera al Ford, Jim Hackett.

Ford se așteaptă acum la un profit înainte de taxe între 500 de milioane și 1,5 miliarde de dolari în trimestrul trei și la pierderi în trimestrul patru.

Costurile operaționale pentru restructurarea pe plan global vor totaliza anul acesta între 700 de milioane și 1,2 miliarde de dolari, în scădere față de 3,2 miliarde de dolari în 2019, a informat grupul american.

De asemenea, Ford a anunțat că are peste 150.000 de rezervări pentru noul Bronco, ce va fi lansat în trimestrul patru.

Ford a încheiat trimestrul doi cu aproape 40 miliarde de dolari în numerar și ar trebui să mențină sau să-și depășească ținta de a avea un sold disponibil de 20 miliarde de dolari pentru restul acestui an, chiar dacă cererea pe plan global va scădea și mai mult sau dacă pandemia va duce la mai multe închideri ale fabricilor, consideră analiștii.

În trimestrul doi din 2020, Ford a înregistrat un profit net 1,1 miliarde de dolari, sau 0,28 dolari pe acțiune, față de un profit de 100 milioane de dolari, sau 0,04 dolari pe acțiune, în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
masini
covid-19