Ford și Volkswagen, discuții avansate despre o posibilă colaborare în segmentele de autoturisme

Ford și Volkswagen, discuții avansate despre o posibilă colaborare în segmentele de autoturisme
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 oct 2018

Ford poartă discuții cu competitorii de la Volkswagen pentru o posibilă alianță mai profundă între cele două companii, care deja colaborează în domeniul vehiculelor comerciale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful finanțelor Ford, Bob Shanks, a declarat că a avut o serie de discuții cu cei de la Volkswagen despre cum se pot ajuta unul pe celălalt „în jurul lumii”, potrivit Automotive News. Este vorba despre o posibilă cooperare care să ajute Ford să nu mai piardă bani în Europa și America de Sud, prin împărțirea costurilor de dezvoltare a unor tehnologii și a vehiculelor mici. După cum spune Shanks, colaborarea nu este limitată în nicio direcție, fie tehnologii, segmente sau zone geografice.

Ford nu se află într-o poziție foarte bună în acest moment, cu rezultate financiare mai mici decât cele prognozate, în timp ce compania derulează un amplu proces de restructurare a activității la nivel global. În același timp, pe piața din SUA, compania a anunțat un profit brut de 2 miliarde de dolari, care a ajutat la creșterea acțiunilor companiei imediat după anunț.

FOTO Mitsubishi lansează un nou automobil electric, la doar 20.000 de dolari CITEȘTE ȘI FOTO Mitsubishi lansează un nou automobil electric, la doar 20.000 de dolari

Ford a mai inițiat astfel de discuții și cu Mahindra & Mahindra, pentru piața din India.

Ford și VW au în istoria lor mai multe proiecte dezvoltate în comun, în special monovolume.

CFO-ul Ford, Bob Shanks, spune că intenția de colaborare este una „cât de rapidă putem”, deoarece ambele companii caută să-și îmbunătățească situația.

Ford și Volkswagen au anunțat deja în urmă cu câteva luni că au demarat o colaborare în domeniul vehiculelor comerciale, o colaborare care nu va implica un schimb de acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
vw
volkswagen
colaborare
alianta ford vw