Ford suspendă planurile de a produce o nouă gamă de vehicule compacte destinate unor piețe emergente ca India și China

Ford suspendă planurile de a produce o nouă gamă de vehicule compacte destinate unor piețe emergente ca India și China
scris 2 sep 2016

Ford a suspendat planurile de a produce o nouă gamă de vehicule compacte destinate în principal unor piețe emergente ca India și China, din cauza vânzărilor dezamăgitoare ale modelelor principale ale grupului pe piețele auto cu cel mai rapid ritm de creștere, potrivit unor surse din industrie, citate de Reuters.

India și China ar fi urmat să fie principalele centre de producție pentru noua gamă B500, prevăzută să intre în producție în 2018 și să includă un sedan premium, un model hatchback și un SUV, scrie News.ro.

Producătorul auto american intenționa să fabrice noile modele și în Brazilia, Rusia și Thailanda, a preciat una din surse.

Decizia Ford, comunicată furnizorilor în iulie, urmează unei măsuri similare a General Motors, de amânare a lansării în India și China a unei noi game de vehicule compacte, potrivit unor persoane apropiate planurilor GM.

Programul Ford a fost suspendat din cauza cererii scăzute pentru unele dintre modelele sale din clasa mică și medie în India și China, unde vehiculele SUV și crossover sunt tot mai populare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford