Ford: Vânzările de vehicule comerciale ușoare vor contribui la profitabilitatea din Europa

Ford: Vânzările de vehicule comerciale ușoare vor contribui la profitabilitatea din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2017

Vânzările solide de vehicule comerciale ușoare vor ajuta Ford să fie profitabilă în Europa în acest an, în pofida factorilor adverși provocați de decizia britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană, a declarat președintele Ford of Europe, Steve Armstrong, transmite Automotive News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ford are ca obiectiv să obțină o marjă a profitului operațional de 6% în Europa, după ce în 2016 a consemnat în regiune un profit înainte de taxe record, de 1,2 miliarde de euro. Compania a înregistrat o marjă de 2,5% în primul trimestru și un profit înainte de taxe de 176 de milioane de dolari, scrie News.ro.

Costurile asociate deciziei pentru Brexit a britanicilor și deprecierea lirei sterline care a urmat vor avea un impact de 600.000 de dolari în acest an, a spus Armstrong miercuri, la Automotive News Europe Congress.

Tranzacție rapidă: Clever Taxi a fost cumpărată de Intelligent Apps, proprietarul mytaxi.net CITEȘTE ȘI Tranzacție rapidă: Clever Taxi a fost cumpărată de Intelligent Apps, proprietarul mytaxi.net

”Muncim din greu pentru a compensa acest impact cu strategia de a urca brandul, precum și prin reducerea cheltuielilor”, a spus el.

Unul dintre motivele pentru care Ford are o situație mai bună decât alți producători este reprezentat de vehiculele comerciale ușoare, care aduc marje mai mari decât alte vehicule de pasageri, a explicat șeful Ford Europe.

Ford a realizat în luna mai cele mai mari vânzări lunare de LCV-uri, după ce vânzările gamei Transit și ale pickup-ului Ranger au atins 24.000 de unități în Europa.

În 2016, vânzările de LCV-uri ale Ford au crescut cu 17%, la un nivel record de 328.600 de vehicule, fiind cele mai mari din Europa.

Ford a avertizat anterior că profitul din acest an va fi ușor mai scăzut în Europa, parțial din cauza efectelor negative ale Brexit-ului, dar și a lansării noului model subcompact Fiesta.

Armstrong a fost numit la conducerea Ford of Europe în luna mai, în locul lui Jim Farley, care a fost promovat să coordoneze operațiunile Ford la nivel global. Anterior, Armstrong a fost director operațional al Ford of Europe.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
vehicule comerciale