Forțele israeliene au lansat, din eroare, proiectile către un avion civil israelian pe Înălțimile Golan

Forțele israeliene au lansat, din eroare, proiectile către un avion civil israelian pe Înălțimile Golan
scris 22 aug 2019

Forțele israeliene desfășurate în zona Înălțimilor Golan au tras din eroare asupra unui avion civil israelian pe care l-au confundat cu un avion inamic despre care au crezut că se infiltrase dinspre Siria, transmite dpa.

Considerând că avionul respectiv reprezenta o amenințare iminentă, forțele israeliene de la sol au lansat proiectile către acesta până și-au dat seama că este vorba despre un avion israelian, a explicat o purtătoare de cuvânt a armatei Israelului, scrie Agerpres.

Replica pentru Firea: Primarul din Comarnic vrea să introducă viniete pentru mașinile cu numere de București și de Ilfov! CITEȘTE ȘI Replica pentru Firea: Primarul din Comarnic vrea să introducă viniete pentru mașinile cu numere de București și de Ilfov!

Nu au fost raportate persoane rănite în urma acestui incident.

Pilotul implicat în incident a declarat pentru site-ul de știri Ynet că s-a aflat ''la un metru și jumătate de dezastru''. El a spus că a simțit o izbitură în una dintre aripile avionului și că inițial a crezut că aeronava a fost lovită de o pasăre, după care a observat că avionul pierdea combustibil.

viewscnt
Afla mai multe despre
înălțimile golan
avion
israel