Fostul șef al Uber vinde o treime din participația sa în companie, pentru 1,4 miliarde dolari

Fostul șef al Uber vinde o treime din participația sa în companie, pentru 1,4 miliarde dolari

Sursa foto: pagina de Facebook a lui Travis Kallanick

scris 5 ian 2018

Travis Kalanick, fost CEO al Uber Technologies, a înstrăinat 2,9% din acțiunile Uber. Vânzarea este parte a unui deal prin care un consorțiu condus de SoftBank Group Corp a intrat în acționariatul companiei.

Furnizorul platformei de contractare a serviciilor de transport Uber Technologies este o companie de 48 miliarde dolari. Valoarea de piață reiese din ultima tranzacție majoră prin care Travis Kalanick, fost CEO al companiei și co-fondator al acesteia și-a vândut o treime din participația sa de 10% din acțiunile companiei pentru 1,4 miliarde dolari, potrivit unor surse apropiate tranzacției citate de Reuters.

Kalanick nu este singurul dintre foștii fondatori și actuali angajați ai companiei care a înstrăinat acțiuni în aceeași tranzacție prin care un consoțiu condus de SoftBank Group Corp a achiziționat 17,5% din acțiunile Uber. Tranzacția s-a efectuat cu un discount de aproximativ 30% din cea mai recentă evaluare de 68 miliarde dolari.

EXCLUSIV Compania israeliană CymbIoT, cu CA condus de fostul șef al Consiliului de Securitate al Israelului, a intrat în România. Generalul Marcel Opriș, fostul șef STS, recrutat pentru a supraveghea operațiunile locale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Compania israeliană CymbIoT, cu CA condus de fostul șef al Consiliului de Securitate al Israelului, a intrat în România. Generalul Marcel Opriș, fostul șef STS, recrutat pentru a supraveghea operațiunile locale

Kalanick ar fi fost dispus să vândă chiar și 5% din acțiunile companiei, însă cumpărătorul avea o limită impusă față de expunerea pe care dorește să o câștige pe Uber. În urma tranzacției, fostul șef executiv al companiei a păstrat 7,1% din acțiunile companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
softbank