FOTO Aston Martin lansează DBX707, „cel mai puternic SUV de lux”, cu motor Mercedes-Benz

FOTO Aston Martin lansează DBX707, „cel mai puternic SUV de lux”, cu motor Mercedes-Benz
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 feb 2022

Aston Martin a lansat noul SUV intitulat DBX 707, autodescris drept „cel mai puternic SUV de lux din lume”, echipat cu un motor pe benzină extrem de puternic, care va fi astfel printre ultimele astfel de motoare vândute în Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Aston Martin DBX707 este cea mai nouă versiune a SUV-ului de lux al constructorului britanic, fiind în același timp și unul dintre cele mai spectaculoase automobile din segmentul său. Motorul propus de Aston Martin, care se află în centrul acestei versiuni, este de proveniență Mercedes-Benz și are o putere de 707 CP, cu peste 160 CP în plus față de modelul de bază, puterea fiind de altfel cea care îi dă numele acestui automobil.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Este vorba despre un V8 twin-turbo, de 4 litri, care poate oferi nu mai puțin de 900 Nm în vârful curbei de cuplu. DBX707 are și o serie de modificări estetice față de versiunile anterioare ale SUV-ului, pentru a oferi viitorilor proprietari un grad ridicat de personalizare și de satisfacție. Printre elementele care fac diferența în cazul acestei versiuni a motorului se numără și cutia de viteze cu 9 trepte, automată, cu ambreiaj umed, care asigură schimbări rapide și ferme ale treptelor, astfel încât mașina oferă o accelerație de la 0 la 100 km/h de numai 4,3 secunde, iar cu sistemul launch control accelerația scade la 3,3 secunde.

FOTO Aston Martin lansează DBX707, „cel mai puternic SUV de lux”, cu motor Mercedes-Benz

„Cu DBX707 am împins limitele în toate direcțiile pentru a crea o mașină care stabilește noi stadarde de performanță și dezirabilitate. Cel mai rapid, cel mai puternic, cel mai manevrabil și cel mai antrenant automobil de acest fel propulsează Aston Martin în panoplia SUV-urilor de performanță”, a declarat Tobias Moers, CEO Aston Martin.

Tesla amână proiectul unui automobil mai ieftin, Model 2, supranumit \ CITEȘTE ȘI Tesla amână proiectul unui automobil mai ieftin, Model 2, supranumit "Volks-Tesla". Musk: La un moment dat vom munci. Zero lansări

Printre detaliile exclusiviste și, în același timp, sportive ale noului SUV se regăsesc discurile de frână de carbon ceramic, cu 420 mm pe față și 390 mm pe spate, acționate de câte șase pistoane, mai ușoare cu 40,5 kg față de cele ale versiunii de bază. Împreună cu anvelopele de 22 (opțional de 23 de inci), oferă un control extrem de bun al mașinii, chiar și la viteze foarte mari.

Din punct de vedere al designului mașina a primit o grilă complet nouă, cu prize noi de aer, care nu sunt doar estetice, ci și funcționale, contribuind la o mai bună circulație a aerului rece către turbine. La partea din spate, spoilerul care are ca scop creșterea aderenței anvelopelor pe șosea completează aspectul sportiv al SUV-ului.

FOTO Aston Martin lansează DBX707, „cel mai puternic SUV de lux”, cu motor Mercedes-Benz

Aston Martin DBX707 va intra în producție în prima jumătate a acestui an, primele livrări fiind programate în a doua parte a anului. Constructorul britanic controlat de miliardarul Lawrence Stroll nu a anunțat încă prețurile acestei versiuni a SUV-ului DBX, însă este de așteptat să treacă de 200.000 de euro. Anul trecut, Aston Martin a vândut peste 3.000 de unități DBX, însă noua versiune exclusivistă va păstra cifre de vânzări ceva mai reduse, din cauza prețului piperat.

FOTO Aston Martin lansează DBX707, „cel mai puternic SUV de lux”, cu motor Mercedes-Benz

viewscnt
Afla mai multe despre
aston martin dbx
dbx 707
motor v8 twin turbo
suv aston martin