FOTO Bosch și Mercedes lansează prima parcare cu valet automat

FOTO Bosch și Mercedes lansează prima parcare cu valet automat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 oct 2020

Bosch, Mercedes și operatorul de parcări Apcoa au anunțat că încep operațiunile pentru serviciile de parcare cu valet automat, în aeroportul din Stutgart (Germania). Cele trei companii au demarat în urmă cu mai bine de un an testele pentru parcarea fără șofer.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anumite vehicule vor putea parca fără să mai fie nevoie de prezența șoferului la volan, în spații mult mai complicate decât o parcare stradală. În aeroportul din Stuttgart va fi disponibilă parcarea cu valet automat, dar pentru moment doar noul Mercedes-Benz S Class va putea beneficia de aceste servicii, dintr-un motiv simplu, și anume pentru că dispune de tehnologia care poate comunica cu senzorii din parcare.

Daimler și Bosch lucrează, împreună cu operatorul parcării din Aeroportul Stuttgart, Apcoa, de mai mult timp, la dezvoltarea acestui sistem complet automatizat, care permite ca șoferul să lase mașina într-un punct la intrarea în parcare, iar de acolo vehiculul să se deplaseze singur, fără să fie nevoie nici măcar de supravegherea unui angajat. Primele teste s-au derulat în parcarea muzeului Mercedes-Benz din Stuttgart, apoi, după primirea primelor avize, au început să se desfășoare pe unul din etajele aeroprotului.

În acest moment, tot ceea ce mai este necesar este aprobarea autorităților pentru începerea oeprațiunilor comerciale. Proprietarul mașinii va putea comanda parcare și recuperarea mașinii printr-o aplicație de mobil.

FOTO Bosch și Mercedes lansează prima parcare cu valet automat

Potrivit celor de la Bosch, este pentru prima dată când sunt utilizate camere pentru comunicarea cu infrastructura, astfel încât vehiculul să poată detecta benzile de mers și obstacolele. Până acum pentru astfel de acțiuni erau folosite sistemele lidar. De asemenea, operatorul parcării, Apcoa, testează sistemul automatizat de plată și de ridicare a barierei pentru mașinile fără șofer.

FOTO Surpriză pe cea mai mare piață Dacia din Europa: după Logan și MCV, încă un model a fost eliminat din gamă CITEȘTE ȘI FOTO Surpriză pe cea mai mare piață Dacia din Europa: după Logan și MCV, încă un model a fost eliminat din gamă

Mercedes spune că tehnologia de parcare este disponibilă ca opțiune la achiziția noului S Class, sub numele Intelligent Park Pilot. Tehnologia va putea fi folosită și în alte spații de parcare echipate cu sisteme similare.

Odată cu deschiderea operațiunilor, parcarea P6 din Aeroportul Stuttgart va deveni prima parcare din lume cu autonomie Level 4. În același timp, Mercedes-Benz S Class devine primul automobil din lume echipat cu sistem de conducere autonomă de nivel 4, a doua cea mai sofisticată autonomie a vehiculelor. Asta înseamnă că vehiculul se deplasează independent, fără să fie necesară prezența unui șofer la bord, însă doar pe infrastructură special destinată.

Bosch a anunțat în luna august că a demarat cooperarea cu Ford, pentru introducerea parcării automate și în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes s class
parcare automata
bosch
aeroport stuttgart