FOTO Citroen revine în clasa medie și prezintă primele imagini cu noul C5 X, un amestec între un SUV și un wagon

FOTO Citroen revine în clasa medie și prezintă primele imagini cu noul C5 X, un amestec între un SUV și un wagon
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 apr 2021

Citroen a prezentat primele imagini și informații despre noul crossover C5X, un automobil de clasă medie care readuce marca franceză în segmentul mediu, cu o caroserie inovatoare, ce combină trăsăturile unui SUV cu cele ale unei limuzine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Noul Citroen C5 X va fi prezentat în premieră în cadrul Salonului Auto din Shanghai, primul mare eveniment auto al industriei, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Imaginile ne prezintă un autombil care reunește trăsăturile mai multor caroserii, începând cu liniile fluide ale unei limuzine, un wagon stilat, dar mai ales cele ale unui SUV, elegant. C5 X va fi cel mai luxos model al mărcii franceze și va fi fabricat în China, de uzina deținută de Stellantis și Dongfeng în parteneriat. În Europa va fi lansat la jumătatea acestui an, urmând să fie importat tot din China.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Din punct de vedere constructiv, Citroen C5 X folosește platforma superioară a grupului, EMP2, cea pe care a fost dezvoltat și sedanul Peugeot 508, precum și SUV-ul DS9. Motorizările vor acoperi toată gama, de la benzină la hibrid plug-in, pentru moment nefiind anunțată o propulsie electrică pură.

FOTO Citroen revine în clasa medie și prezintă primele imagini cu noul C5 X, un amestec între un SUV și un wagon

„C5 X este un automobil ambițios, de mari dimensiuni, un real instrument pentru a seduce clienții dornici din ce în ce mai mult să exploreze lumea. Este o propunere îndrăzneață și originală ce reflectă cu adevărat savoir-faire-ul mărcii Citroën în materie de inovație, atenție acordată clienților și, mai presus de toate, stare de bine ridicată aici la rangul de artă de a trăi” a declarat Vincent Cobée, Director General Citroën.

Trebuie notat și faptul că, deși se face referire, în prezentarea noului model, la ideea de SUV, nu sunt specificații care să vorbească despre o transmisie 4x4, singurele elemente specifice acestui segment fiind garda la sol ușor ridicată și cele câteva elemente decorative și de protecție.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

În privința dimensiunilor, acestea consfințesc apartenența lui C5 X la clasa medie, cu un ampatament de 2,78 metri și o lungime de 4,80 metri. De asemenea, lățimea de 1,86 metri și înălțimea de 1,48 metri vorbesc despre proporțiile acestei mașini. Dimensiunile generoase aduc și un portbagaj pe măsură, cu 545 l, ce poate crește până la 1.640 l.

Citroen mai precizează că noul C5 X va fi echipat cu suspensia Citroën Advanced Comfort, pe versiunea plug-in hybrid, cu amortizare hidraulică progresivă, cu trei moduri de control.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Nu au fost dezvăluite toate datele tehnice ale motorizării PHEV, dar avem informația care ne spune că va avea o putere de 225 CP, cu o autonomie de peste 50 km în modul electric, la viteze de până la 135 km/h.

„Cu C5 X, Marca Citroën intenționează să ofere un răspuns emoțional și în același timp rațional pentru clienții segmentului D aflați în căutarea modernității, rafinamentului, confortului și versatilității. Cu silueta sa unică, confortul amplificat, motorizarea plug-in hybrid și inovațiile prezente la bord, C5 X oferă plăcere și relaxare în cea mai pură tradiție Citroën”, a precizat Laurence Hansen, Director Produs și Strategie Citroën.

FOTO Citroen revine în clasa medie și prezintă primele imagini cu noul C5 X, un amestec între un SUV și un wagon

FOTO Citroen revine în clasa medie și prezintă primele imagini cu noul C5 X, un amestec între un SUV și un wagon

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen c5 x
citroen suv
citroen c5
citroen hibrid