FOTO Fiat 500L City Cross, o nouă versiune de caroserie, care transformă monovolumul în mini SUV. Care sunt estimările de preț

FOTO Fiat 500L City Cross, o nouă versiune de caroserie, care transformă monovolumul în mini SUV. Care sunt estimările de preț
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 oct 2017

Fiat a lansat o nouă versiune a monovolumului 500L, una care transformă modelul într-un crossover, pentru a-i stimula vânzările, mult mai slabe decât cele ale lui 500X.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiat 500L primește din această lună versiunea City Cross, o transformare a monovolumului într-un crossover, mult mai apropiat de ceea ce dorește piața europeană în acest moment. Fiat 500L City Cross are accente de culoare neagră, obținute prin protecții de plastic ale pasajelor roților, ale pragurilor și ale scutului motorului. De asemenea, caroseria primește culoarea neagră pe acoperiș. Jantele de 17 inci sunt standard pentru această versiune, ca și unele echipamente, precum AC manual, cruise control, dar și unitatea multimedia UconnectTM HD LIVE, cu display de ip touchscreen.

Motoarele anunțate de Fiat pentru 500L City Cross sunt cunoscute din gamă, 1.4 litri, aspirat, de 95 CP, un propulsor turbo de 0.9 TwinAir 105 CP și un altul de 1.4 TwinJet 120 CP, toate pe benzină, și un motor ce rulează pe benzină și GPL, 1.4 TJet 120 CP. Alternativa diesel este formată din două motoare, 1.3 MultiJet 95 CP, cu cutie Dualogic și 1.6 MultiJet de 120 CP.

Modelul Fiat 500L a fost lansat în 2012, iar anul acesta a primit un facelift, al doilea în cei 5 ani de viață. A mai fost produs într-o versiune cross, sub numele Trekking, cu accente de crossover mai discrete. La lansarea din luna mai a primit, de asemenea, o versiune numită Cross, semn că presiunea clienților în această direcție este foarte mare.

 Industria auto reprezintă motorul economiei românești, pe lângă retail și IT CITEȘTE ȘI Industria auto reprezintă motorul economiei românești, pe lângă retail și IT

Vânzările acestui model în Europa nu au crescut foarte mult după lansarea face-liftului, iar pe perioada verii au scăzut destul de mult, la circa 2.900 de exemplare în luna august. Modelul înrudit, 500X, un SUV de clasă B, s-a vândut în august în circa 3.600 de exemplare, însă în lunile dinainte de vacanță a depășit și 9.000 de unități (luna mai). Fiat 500, subcompacta pe care se bazează cele două, a avut vânzări de aproximativ 10.700 unități în august, mai mult decât cele două la un loc.

Încă nu au fost anunțate prețurile pentru piața românească, dar este așteptat un nivel comparabil cu cel al actualei 500L Trekking, de peste 17.000 euro preț de listă.

FOTO Fiat 500L City Cross, o nouă versiune de caroserie, care transformă monovolumul în mini SUV. Care sunt estimările de preț

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
500
500l
city cross