FOTO Ford a lansat în Europa noul Mustang, cu un motor ce sfidează mașinile electrice

FOTO Ford a lansat în Europa noul Mustang, cu un motor ce sfidează mașinile electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 feb 2024

Ford Mustang este unul dintre numele celebre ale industriei auto și mai ales ale segmentului exotic, al mașinilor sport. Cu un motor de 5.0 litri, noul Mustang păstrează în actualitate o categorie de mașini pe cale de dispariție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford a lansat în Europa noul Mustang, cu două versiuni de caroserie, Fastback și Convertible, aducând atât performanțele motorului V8 de 5.0 litri, cât și interiorul care amintește de cockpitul unui avion, bazat pe cea mai nouă generație a sistmului multimedia SYNC4.

FOTO ANUNȚ - DN4, lărgit la 4 benzi CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ - DN4, lărgit la 4 benzi

Lansat în urmă cu 60 de ani, în SUA, Ford Mustang ajunge în Europa cu trăsăturile unui automobil clasic, având în centru un motor cu combustie extrem de puternic, de 453 CP și 540 Nm, cuplat la o cutie automată cu 10 trepte sau una manuală cu șase trepte.

Clienții din România pot comanda acum mașina cu un preț care începe de la 55.900 euro, pentru versiunea GT Fastback 5.0 V8.

FOTO Testele GreenNCAP dau peste cap toate socotelile: costă mai mult să încarci MG4, celebra mașină electrică, decât să pui benzină în Dacia Jogger Hybrid CITEȘTE ȘI FOTO Testele GreenNCAP dau peste cap toate socotelile: costă mai mult să încarci MG4, celebra mașină electrică, decât să pui benzină în Dacia Jogger Hybrid

"Noul Mustang este tot ceea ce așteaptă clienții noștri de la un simbol auto incontestabil – și chiar mai mult. Tehnologia remarcabilă dispune de conectivitate de top și completează cu adevărat plusul de performanță adus de noul model. Mustang va câștiga inimile unei noi generații de șoferi", a declarat Jon Williams, director general, Ford Blue, Europa.

Mașina a primit un nou spoiler frontal și tehnologie LED pe clasicele stopuri cu trei bare. În versiunea Convertible, Mustang are un plafon capitonat și izolat, care poate fi ridicat sau coborât în opt secunde, păstrând un volum decent în portbagaj, unde pot fi depozitate, conform producătorului, două genți de golf.

Piața auto din România începe anul cu creștere. Top 20 cele mai vândute mașini CITEȘTE ȘI Piața auto din România începe anul cu creștere. Top 20 cele mai vândute mașini

La interior, mașina are două display-uri, instrumentarul de bord de 12,4 inchi și ecranul multimedia de 13,2 inchi. Noul SYNC 4, regăsit și pe noile Kuga și Focus, aduce un procesor cu viteză mărită și cu conectivitate wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto, dar și 5G pentru conexiunea pe internet pe sistemul B&O.

Setările dinamice includ șase moduri de conducere, Normal, Sport, Slippery, Drag și Track, precum și opțiunea de a alege individual setările. Comportamentul sportiv este completat de frânele Brembo, diferențialul cu alunecare limitată și suspensia opțională MagneRide.

FOTO Ford a lansat în Europa noul Mustang, cu un motor ce sfidează mașinile electrice

FOTO Ford a lansat în Europa noul Mustang, cu un motor ce sfidează mașinile electrice

viewscnt
Afla mai multe despre
ford mustang
mustang v8
motor mustang