FOTO Ford a numit primul director al diviziei Model e din Europa, recrutat de la Audi

FOTO Ford a numit primul director al diviziei Model e din Europa, recrutat de la Audi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 iun 2022

Ford of Europe nu mai există așa cum era cunoscută până acum divizia care includea producția și vânzările de automobile Ford din Europa, compania anunțând deja numirea primului șef al diviziei Ford Model e, pentru Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford Model e, noua structură a companie americane care a preluat toate activitățile de dezvoltare, producție și vânzare a autovehiculelor electrice, are primul șef din Europa, pe Martin Sander, care fusese anunțat în luna ianuarie ca viitor șef al diviziei de autoturisme a Ford of Europe. Sander preia și funcția de președinte al Ford-Werke GmbH, uzina de automobile din Koln, în care va fi produs primul autoturism electric al Ford Europe. Martin Sander, cetățean german, a lucrat timp de 25 de ani pentru Volkswagen Group, ultima sa funcție fiind cea de senior vicepreședinte pentru vânzări, în cadrul Audi AG. Sander se va subordona lui Marin Gjaja, care deține funcția de Chief Customer Officer al diviziei Ford Model e la nivel global.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Instalarea lui Martin Sander marchează și momentul în care Ford Craiova se desprinde de Ford of Europe și intră în subordinea Ford Pro, divizia care se ocupă de dezvoltarea, producția și vânzarea de autovehicule comerciale, în care Ford este partener cu Koc Holding, prin Ford Otosan. Ford Craiova va avea însă o dublă subordonare, deoarece va beneficia de coorodonarea Ford Model e pentru viitoarele mașini electrice ce vor fi produse la Craiova. Aici vor intra în producție nu mai puțin de trei automobile electrice, Ford Puma, Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier, începând din 2024, dintr-un total de nouă vehicule electrice anunțate de companie pentru următorii doi ani.

Odată cu crearea noilor divizii ale Ford Motor, acestea vor deveni unități de business și vor raporta rezultatele separat, în timp ce vechile unități de business bazate pe regiunile geografice, așa cum era Ford of Europe, vor înceta să mai raporteze rezultate financiare proprii.

FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3 CITEȘTE ȘI FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3

„Vom dezvolta vehicule iconice, complet electrificate și conectate pentru clienții noștri și vom crea o experiență de vânzări digitale”, a declarat Stuart Rowley, Președinte Ford Europa și Chief Transformation & Quality Officer al Ford Motor Company. „Martin Sander este un lider foarte experimentat. El și echipa sa vor conduce și vor accelera implementarea acestor planuri”.

Ford și-a fixat o țintă de zero emisii pentru toate vânzările de vehicule din Europa și o amprentă neutră de carbon pentru fabricile sale, logistică și furnizori până în 2035.

Sediul diviziei Ford Model e din Europa și Ford din Germania va fi la Koln, acolo unde compania americană a investit 2 miliarde de dolari pentru dezvoltarea și producția primului autoturism electric european al Ford. Acesta va intra în producție anul viitor, devenind al doilea model electric Ford, după Mustang Mach E, fabricat în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
martin sander
ford model e
ford werke
ford pro
ford craiova
puma electric