FOTO Ford lansează E-Tourneo Custom, versiunea de pasageri a lui E-Transit Custom

FOTO Ford lansează E-Tourneo Custom, versiunea de pasageri a lui E-Transit Custom
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 nov 2022

Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a constructorului american, a prezentat primele imagini și informații ale noului automobil E-Tourneo Custom, un vehicul multi-rol, așa cum este descris de companie, care face prte din ofensiva electrică a mărcii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Furgoneta de pasageri Tourneo Custom va oferi clienților propulsia electrică începând cu noua generație, dezvoltată și produsă de Ford Otosan, partenerul Ford pe segmentul de vehicule comerciale, cel care a preluat uzina din Craiova a mărcii. Custom este gama de vehicule comerciale de dimensiuni medii, în portofoliul Ford, aceasta fiind declinată, ca toate celelalte modele LCV ale Ford, în versiunea Transit, de marfă, și Tourneo, de persoane. E-Tourneo Custom poate transporta până la 8 persoane, fiind un automobil potrivit atât pentru servicii de transport, pentru flotele companiilor, dar și pentru familii.

Noul E-Tourneo Custom face parte din amplul program de electrificare al Ford în Europa, care cuprinde nouă modele electrice ce vor fi lansate în următorii doi ani. Dintre acestea, trei vor fi fabricate la Craiova: E-Puma, E-Transit Courier și E-Tourneo Courier, acestea urmând să fie lansate în producție în 2024. Alte două modele, autoturisme, vor fi produse în Germania, la Koln, iar restul în Turcia, în Kocaeli.

FOTO Tesla lansează noi angajări în România CITEȘTE ȘI FOTO Tesla lansează noi angajări în România

Propulsia electrică anunțată de Ford Pro pentru E-Tourneo Custom este comparabilă cu cea de pe caroseria E-Transit Custom, având o autonomie de 370 km și posibilitate de încărcare rapidă DC de 125 kW. Motorizarea complet electrică este vârful de gamă, pentru că noul Tourneo Custom a fost lansat și cu motoarele diesel, PHEV, precum și cu tracțiunea integrală.

Cum arată planurile de separare și câți oameni vor fi implicați în noua companie de motoare de la Mioveni - \ CITEȘTE ȘI Cum arată planurile de separare și câți oameni vor fi implicați în noua companie de motoare de la Mioveni - "Horse”. Șeful Dacia, despre ținta de 2 milioane de mașini: „România este inima acestui business!”

Bateria de pe E-Tourneo Custom are aceeași tehnologie ca pe pickup-ul Ford F-150 Lightning cu o capacitate netă de 74 kWh, și alimentează un motor electric de 160 kW. Chargerul trifazic AC de 11 kW permite încărcarea în opt ore, iar cel de curent continuu, de 125 kW, poate oferi o încărcare de la 15 la 80% în 41 de minute. Ford spune că o încărcare de cinci minute adaugă 38 de km în baterie.

„Fie că este vorba de o excursie în familie în weekend sau de a transporta directori la aeroport în stil, confort și rafinament, grupul motopropulsor complet electric al E-Tourneo Custom, conectivitatea avansată, designul de ultimă oră și noile caracteristici premium îl fac o alegere convingătoare”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa. „Tourneo a reprezentat întotdeauna spațiu și versatilitate – acum extindem aceste caracteristici către o nouă generație de clienți exigenți de vehicule electrice, care caută performanță și confort.”

Noul Tourneo Custom, în toate variantele de motorizare, va intra în producție pe liniile uzinei din Kacaeli ale Ford Otosan, acolo unde este produs și E-Transit. Primele livrări către clienți vor avea loc începând cu a doua jumătate a anului 2023.

FOTO Ford lansează E-Tourneo Custom, versiunea de pasageri a lui E-Transit Custom

FOTO Ford lansează E-Tourneo Custom, versiunea de pasageri a lui E-Transit Custom

FOTO Ford lansează E-Tourneo Custom, versiunea de pasageri a lui E-Transit Custom

viewscnt
Afla mai multe despre
e-tourneo custom
ford electric
e-transit
ford pro
ford otosan