FOTO Mazda KAI și Vision Coupe, două concepte spectaculoase prezentate la Tokyo

FOTO Mazda KAI și Vision Coupe, două concepte spectaculoase prezentate la Tokyo
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 oct 2017

Mazda a prezentat la Tokyo, în prima zi a salonului auto, conceptul KAI, o nouă propunere pentru viitoarele hatchbackuri, alături de un alt concept, unul mai rafinat, VISION COUPE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mazda a făcut exces de creativitate, prezentând nu mai puțin de două studii de design la Tokyo, fiecare fiind destinat mai degrabă să prezinte tendințele mărcii, și nu să anticipeze un model de serie. KAI Concept ste un hatchback echipat cu motor pe benzină, din familia Skyactiv-X, și păstrând elementele de design Kodo. Este o evoluție a acestui design, „mai matur”, după cum îl descrie compania, dar și o „rafinare” a performanțelor dinamice. Este, până la urmă, o demonstrație de forță a mărcii japoneze, care „va defini generațiile viitoare ale Mazda”.

Celălalt concept, Vision Coupe, cu același limbaj de design KODO, vine cu o altă noutate: conceptul ma din arhitectura tradițională japoneză, care înseamnă „spațiu”. Mai exact, „combină adâncimea tridimensională cu o puternică axă longitudinală pentru a produce un spațiu relaxat menâinând în același timp senzația de mișcare”. Este un omagiu adus unor coupe-uri istorice, precum Mazda R360 sau Mazda R130. 

FOTO Mazda KAI și Vision Coupe, două concepte spectaculoase prezentate la Tokyo

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda
kai
vision coupe