BMW a deschis o nouă unitate de baterii auto în China, alături de chinezii de la Brilliance

BMW a deschis o nouă unitate de baterii auto în China, alături de chinezii de la Brilliance
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 oct 2017

BMW Group a deschis un nou "Centru de Baterii de Înaltă Tensiune" la Shenyang (China) împreună cu partenerii de la Brilliance China Automotive Holdings Ltd. Fabrica de baterii va fi furnizor pentru uzina Dadong din apropiere, care este operată de joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA) și va produce BMW Seria 5 Plug-in Hybrid pentru piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW investește tot mai mult în zona de mobilitate electrică și anunță deschiderea unei noi facilități, un Centru de Baterii în China. Oliver Zipse, membru al Consiliului de Administrație al BMW AG și responsabil cu producția, este de părere că „Centrul de Baterii de Înaltă Tensiune de la Shenyang este un pas important în strategia de electromobilitate a BMW Group. Este prima uzină de baterii a vreunui producător de automobile premium din China și deja a treia din rețeaua noastră de producție, după Germania și SUA".

"Până în 2025, ne așteptăm ca modelele BMW și MINI electrificate să reprezinte între 15 și 25% din vânzările globale. Acest lucru adaugă până la câteva sute de mii de automobile pe an. Prin urmare, are sens să integrăm electromobilitatea în sistemul de producție existent", a mai declarat Zipse.

Ford vrea să reducă numărul de modele și configurațiile disponibile, pentru a finanța noi SUV-uri și vehicule electrice CITEȘTE ȘI Ford vrea să reducă numărul de modele și configurațiile disponibile, pentru a finanța noi SUV-uri și vehicule electrice

BMW produce deja automobile electrificate în zece locații din întreaga lume. Bateriile de înaltă tensiune necesare pentru aceste modele provin din fabricile BMW Group din Dingolfing și Spartanburg, iar de acum și din Shenyang. Uzina Dingolfing va juca un rol de lider în cadrul rețelei ca centru de competență pentru trenurile de rulare electrice.

Între ianuarie și sfârșitul lunii septembrie, BMW Group a livrat clienților din întreaga lume un total de 68.687 de automobile BMW i, BMW iPerformance și MINI electrificate - o creștere de 64,2%. Cu nouă automobile electrificate disponibile în prezent, BMW Group este unul dintre cei mai importanți furnizori din întreaga lume. Compania intenționează să vândă 100.000 de automobile electrificate la nivel mondial până la sfârșitul anului.

Locația Shenyang, cu fabricile sale de automobile Dadong și Tiexi și fabricile de motoare cu turnătorie de metale ușoare, joacă un rol important în rețeaua globală de producție a BMW Group. Contribuie la strategia unei creșteri globale echilibrate, cu capacitate de producție pe piețele regionale respective.

Locația de producție BBA din Shenyang produce automobile exclusiv pentru piața chineză. Fabrica Dadong din nord-estul orașului a fost deschisă în 2003 și în prezent produce versiunea BMW Seria 5 cu ampatament lung. În plus, această uzină va construi și varianta plug-in hybrid BMW Seria 5 și noul BMW X3. Fabrica Tiexi din vestul orașului Shenyang, construită în 2012, produce versiunea BMW X1 cu ampatament lung (inclusiv o variantă plug-in hybrid), BMW Seria 1 Sedan, BMW Seria 2 Active Tourer, versiunea BMW Seria 3 cu ampatament lung și BMW Seria 3 Sedan. Uzina de motoare, care a fost inaugurată în 2016, produce ultima generație de motoare BMW TwinPower Turbo pe benzină, cu trei și patru cilindri.

Joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive a fost înființat în 2003 și cuprinde producția și vânzările de automobile BMW din China, precum și misiunea de dezvoltare locală. Joint-venture-ul are peste 16.000 de angajați, în timp ce rețeaua furnizorilor BBA cuprinde în jur de 350 de furnizori locali.

În 2014, BMW Group și Brilliance China Automotive Holdings Ltd. au prelungit mai devreme contractul pentru joint-venture-ul chinez - cu patru ani înainte de expirarea contractului actual - și au pus bazele aprofundării cooperării de succes. Contractul prelungit este valabil timp de zece ani (între 2018 și 2028).

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
china
brilliance