FOTO Nicușor Dan anunță realizarea unui proiect mare de infrastructură pentru Capitală

FOTO Nicușor Dan anunță realizarea unui proiect mare de infrastructură pentru Capitală
scris 5 iul 2022

Primarul general Nicușor Dan a anunțat că va fi realizat un mare proiect de infrastructură pentru Capitală și anume conexiunea dintre Prelungirea Ghencea și Șoseaua Alexandriei, care va duce la închiderea inelului median în zona de sud a orașului.

Edilul a adăugat că deja Companiei Municipale Energetica i-a fost atribuit contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiții „Prelungire Str. Brașov între Prelungirea Ghencea și Șos. Alexandriei”, iar termenul pentru elaborarea studiului de fezabilitate este de 4 luni, după care urmează lansarea în SEAP a achiziției pentru proiectarea și execuția lucrărilor, scrie News.ro.

Ryanair a avut în iunie cea mai aglomerată lună a sa din toate timpurile CITEȘTE ȘI Ryanair a avut în iunie cea mai aglomerată lună a sa din toate timpurile

„Lucrăm la un proiect de infrastructură important pentru Capitală, respectiv conexiunea dintre Prelungirea Ghencea și Șoseaua Alexandriei, care va duce la închiderea inelului median în zona de sud a orașului. Am atribuit deja Companiei Municipale Energetica contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiții „Prelungire Str. Brașov între Prelungirea Ghencea și Șos. Alexandriei”. Proiectul constă în realizarea unei legături rutiere în prelungirea străzii Brașov din sectorul 6, între sensul giratoriu din zona Dedeman Ghencea și Șoseaua Alexandriei (zona cuprinsă între Penitenciarul Rahova și Autobaza STB Alexandria)”, a anunțat Nicușor Dan.

El a mai spus că va fi construită astfel o nouă arteră, care va avea 6 benzi de circulație, spațiu verde în zona mediană, care să asigure în viitor realizarea unei linii duble de tramvai, trotuare și piste pentru biciclete, în funcție de situația din teren.

„Proiectul e necesar pentru fluidizarea traficului în zona de sud-vest a Capitalei, care s-a dezvoltat în ultimii ani prin construirea unor ansambluri rezidențiale, dar și a unor spații comerciale sau clădiri de birouri. De asemenea, și localitățile limitrofe precum Bragadiru, Domnești sau Clinceni s-au dezvoltat din punct de vedere imobiliar, ceea ce a dus la creșterea numărului de locuitori și de autovehicule. Termenul pentru elaborarea studiului de fezabilitate este de 4 luni, după care urmează lansarea în SEAP a achiziției pentru proiectarea și execuția lucrărilor”, a completat Nicușor Dan.

FOTO Nicușor Dan anunță realizarea unui proiect mare de infrastructură pentru Capitală

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
șoseaua alexandriei