FOTO Noua Mazda CX-5 va fi lansată în Europa în luna mai și va sosi în România în această vară

FOTO Noua Mazda CX-5 va fi lansată în Europa în luna mai și va sosi în România în această vară
scris 21 mar 2017

Mazda a prezentat jurnaliștilor europeni noua generație a SUV-ului CX-5, într-un prim test, dar lansează acest model pe piață abia peste circa două luni, pentru a nu afecta vânzările generației anterioare, aflată încă în showroom-uri.

Mazda CX-5 sosește pe piață foarte rapid, raportat la generația anterioară, care a fost lansată în 2012. Așadar, la doar 4 ani Mazda a prezentat noul model la Los Angeles, pentru ca, la 5 ani distanță, să lanseze acest nou SUV în Europa. Practic, vorbim despre o generație nouă, dar nu o revoluție a celei anterioare, ci o evoluție. Trăsătura de bază este tehnologia SkyActive, care optimizează funcționarea motorului pentru o mai bună eficiență. Fără a intra în detalii tehnice, SKYACTIVE se bazează pe o compresie mărită a combustibilului în pistoane, o îmbunătățire a injecției și o scurtare a timpului de ardere.

ot acest proces este în măsură să aducă cifre ale consumului mult reduse, pe ambele variante de carburant, SKYACTIVE-G și SKYACTIVE-D.

Pe noua Mazda CX-5, motoarele vor avea o versiune și mai eficientă a acestei tehnologii, alături de alte sisteme destinate unei rulări mai confortabile și mai sigure, cum este cazul lui G-Vectoring Control.

FOTO Noua Mazda CX-5 va fi lansată în Europa în luna mai și va sosi în România în această vară

Din punct de vedere al diferențelor, față de ceea ce a fost prima Mazda CX-5, noul SUV va fi puțin mai mare, va avea un design ajustat, suspensii îmbunătățite, materiale noi la interior și o mai bună insonorizare a habitaclului.

Mitsubishi Eclipse Cross va fi lansat la Geneva și va înlocui ASX CITEȘTE ȘI Mitsubishi Eclipse Cross va fi lansat la Geneva și va înlocui ASX

Motorizările cu care va putea fi cumpărată noua Mazda CX-5 sunt aceleași, 2.0 litri benzină și 2.2 litri diesel, dar cu performanțe îmbunătățite. Versiunea benzină va avea 165 CP și 210 Nm (160 și 208 CP AWD) și un consum de 6,4 litri/100 km, respectiv emisii CO2 de 149 g/km, cu cutie manuală și tracțiune FWD. Dieselul va avea două versiuni de putere, în funcție detipul tracțiunii existente, respectiv 150 și 175 CP, cu 380 și 420 Nm, cuplu maxim. Consumul oficial este de 5.0 litri/100 km, iar emisiile de CO2 - 132 g/km (pentru cutia manuală și tracțiune FWD). Sistemul Natural Sound Frequency Control va ajusta sunetele emise de diesel pentru a-i reduce frecvențele supărătoare specifice motoarelor alimentate cu motorină.

Mazda a precizat că lansarea în Europa este programată pentru luna mai. Potrivit reprezentanților companiei, în România modelul va fi lansat în această vară, simultan cu celelalte țări europene. Nu sunt informații despre preț, dar este de așteptat să avem un nivel de pornire comparabil cu cel al actualei generații, de aproximativ 22.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
mazda
cx-5