FOTO Presa auto din Germania a clasat pe primul loc anvelopele Continental WinterContact și AllSeasonContact, în marele test de iarnă

FOTO Presa auto din Germania a clasat pe primul loc anvelopele Continental WinterContact și AllSeasonContact, în marele test de iarnă
scris 29 oct 2018

Anvelopele Continental de iarnă au impresionat jurnaliștii auto din Germania, de la cele mai prestigioase publicații auto. Anvelopele WinterContact TS 860 și AllSeasonContact au fost apreciate ca fiind „ideale” și „foarte recomandate”.

Jurnaliștii germani de la AutoBild au publicat rezultatele celui mai amplu test de anvelope de iarnă, în care WinterContact TS 860, anvelopa produsă de Continental, a primit calificativul „ideal”. Concluzia testului a fost „campion absolut și convingător, cu caracteristici bune pentru iarnă, precizie ridicată a direcției și manevrabilitate dinamică pe pista umedă și acoperită cu zăpadă, confort bun, rezistență redusă la livrare”.

Astfel, anvelopa de iarnă de la Continental a obținut cel mai înalt calificativ acordat. În cadrul testului, au fost verificate anvelope cu dimensiunea uzuală de 195/65 R 15, respectiv 50 de modele în total, produse de mărci europene, asiatice și americane. Vehiculul de test a fost un VW Golf 7.

Anvelopele Continental au obținut note foarte bune la verificările relevante pentru siguranță, la frânarea pe zăpadă și acvaplanare. Specialiștii au considerat că manevrabilitatea pe zăpadă, pe carosabilul umed și uscat este bună și la fel în ceea ce privește distanța de frânare pe asfaltul uscat și umed.

FOTO Anvelope de iarnă: testele clubului german ACE au plasat Continental WinterContact TS 860 pe primul loc și în acest sezon CITEȘTE ȘI FOTO Anvelope de iarnă: testele clubului german ACE au plasat Continental WinterContact TS 860 pe primul loc și în acest sezon

Inclusiv testele suplimentare pentru randamentul de rulare, raportul calitate/preț, precum și rezistența la rulare au primit calificativul „bine”.

În cadrul aceluiași test de amploare, anvelopele AllSeasonContact, de la Continental, au fost apreciate drept „ideale”, într-un comparativ cu 27 de modele de anvelope de tip all season (vară și iarnă). Jurnaliștii au testat anvelope cu dimensiunea de 195/65 R 15, pe baza a 16 criterii, pe carosabil înzăpezit, umed și uscat. Vehiculul de test a fost, de asemenea, un VW Golf 7.

Concluzia testului a fost fermă pentru AllSeasonContact: „Caracteristici ideale de rulare pe zăpadă și pe pista umedă, manevrabilitate dinamică în condiții de umezeală, cu comportament precis de ghidare, rezerve foarte de siguranță la acvaplanare, kilometraj normal”.

Redacția a testat cele 27 de candidate, în primul rând în ceea ce privește distanța de frânare pe carosabilul umed și uscat, iar cele mai bune 10 modele din cadrul acestui test au fost incluse în cursa finală. 

FOTO Presa auto din Germania a clasat pe primul loc anvelopele Continental WinterContact și AllSeasonContact, în marele test de iarnă

O altă publicație din Germania, Auto Zeitung, a acordat calificativul „foarte recomandată” pentru anvelopa WinterContact TS 850 P SUV (ediția 21/18). Astfel, anvelopa specializată pentru iarnă de la Continental a obținut cel mai bun calificativ acordat de redacție

În cadrul testelor, specialiștii din Köln au testat noile modele de anvelope pentru iarnă, pe SUV-uri, cu dimensiunea 235/60 R 18, pe carosabil umed, uscat și pe zăpadă. În concluzie, aceștia au evaluat anvelopele Continental ca fiind unele „echilibrate, care performează foarte bine la toate capitolele”.

FOTO Anvelopele WinterContact și AllSeasonContact de la Continental au primit cel mai mare punctaj în testele ADAC CITEȘTE ȘI FOTO Anvelopele WinterContact și AllSeasonContact de la Continental au primit cel mai mare punctaj în testele ADAC

Valorile măsurate în test atestă caracterul echilibrat al anvelopei. Astfel, anvelopele provenite din departamentul de cercetare din Hanovra și-au dovedit valoarea în ceea ce privește siguranța circulației și tracțiunea pe zăpadă, oferind distanțe de frânare scurte pe pista umedă și uscată și demonstrând cea mai mică rezistență la rulare în zona testată – lucru important pentru consumul redus de combustibil.

Într-un alt comparativ apreciat de șoferi, realizat de revista „auto motor und sport”, WinterContact TS 860 de la Continental a ieșit câștigător pe toată linia și a fost singurul produs care a primit clasificarea „foarte recomandat”. Testul a implicat 11 anvelope pentru iarnă cu dimensiunea 205/55 R 16, pentru clasa compactă.

Redacția a urmărit în total 19 criterii pe carosabil înzăpezit, umed și uscat, rezistența la rulare și zgomotul anvelopelor pe carosabil. După test, redacția a scris următoarele despre anvelopele de iarnă Continental: „Control bun pe zăpadă, perfect coordonate cu sistemul ESP al vehiculului, performanță deosebită pe umiditate, active dar și sigure pe pistele uscate“.

La evaluarea generală, WinterContact TS 860 a obținut 9,1 puncte și s-a putut diferenția semnificativ de următorul clasat, cu 8,2 puncte. „Numai TS 860 a parcurs testul în toate condițiile testate, fără dificultăți notabile și, printr-o performanță totală deosebită, asigură progresul semnificativ al succesorilor săi”, au scris realizatorii testului.

Anvelopele WinterContact TS 860 sunt anvelope de iarnă, destinate vehiculelor compacte și mici. Gama de produse include în prezent 66 de modele cu dimensiuni între 13 și 17 țoli, cu indici de viteză până la 240 km/h - printre care numeroase variante cu marcaj XL pentru capacitate portantă ridicată și/sau muchie de protecție a jantelor.

Anvelopele AllSeasonContact de la Continental sunt produse cu lățimi între 165 și 245 de milimetri, pentru jante cu diametrul între 14 și 20 de țoli și indici de viteză până la 240 km/h. Ca anvelopa să poată fi utilizată inclusiv în anotimpul rece, aceasta are atât marcajul cu fulg de zăpadă/alpin, cât și marcajul M+S.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
anvelope iarna
wintercontact
allseason
ts 860