FOTO Primul model original al mărcii Cupra, Formentor, a intrat în fabricație

FOTO Primul model original al mărcii Cupra, Formentor, a intrat în fabricație
scris 30 sep 2020

Brandul premium al SEAT, Cupra, trece la nivelul următor, odată cu lansarea primului model din istorie original, dezvoltat de companie special pentru această marcă.

Cupra Formentor este primul model al mărcii spaniole desprinsă din SEAT care a fost dezvoltat și desenat special pentru marcă. După ce a prezentat mai multe adaptări de performanță ale modelelor de serie SEAT, Cupra poate spune că se apropie de maturitate, cu o caroserie SUV de tip coupe, bazată pe platforma MQB a grupului VW, având legături strânse cu SUV-ul VW Tiguan, dar cu o identitate unică. Ceea ce este cel mai important este faptul că mașina beneficiază de o caroserie desenată cu dedicație, ceea ce face ca acest model să se diferențieze semnificativ de gama SEAT.

Acum, SEAT a anunțat că modelul a intrat în producție, ceea ce înseamnă că în curând vor începe livrările iar mașina va fi disponibilă pentru comenzi, după ce în urmă cu două luni deschisese rezervările.

Cu o ofertă de șapte motorizări, Cupra Formentor atrage atenția atât cu un propulsor de 310 CP, primul care va fi disponibil pentru clienți, cât și cu o motorizare hibrid, de 265 CP, care va fi introdusă ulterior, împreună cu celelalte patru motoare.

Compania spune că introducerea noului model în gamă va aduce nu doar vânzări mai mari, ci și o creștere cu 10% a producției din uzina Martorell. Proaspătul CEO al SEAT, Wayne Griffiths, spune că planurile s-au schimbat și ținta companiei este să dubleze volumul vândut de marca de performanță CUPRA, odată cu intrducerea lui Formentor. Potrivit datelor oficiale, producția noului model va solicita 3.000 de muncitori, pe 3 schimburi, și va însuma 160 de unități produse pe zi.

FOTO & VIDEO Premieră mondială: Dacia lansează noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, cu un design modern și fără motoare diesel CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială: Dacia lansează noile Sandero, Logan și Sandero Stepway, cu un design modern și fără motoare diesel

„Noul Formentor este un pas mare pentru CUPRA. Fiind prima mașină dezvoltată în mod unic, va face marca să crească, să fie mai vizibilă și mai dezirabilă.”, a spus Wayne Griffits.

Cupra Formentor se adaugă actualelor modele ale mărcilor, Ateca și Leon, care sunt versiuni de performanță, ultrasportive, ale celor vândute de SEAT. Noul Cupra Formentor va avea un preț de lansare de 43.953 euro.

Marca a fost desprinsă de SEAT în 2018, de atunci având vânzări în creștere, până la 55.000 de unități, depășind așteptările companiei. La sfârșitul acestui an, Cupra Leon va beneficia de prima motorizare hibrid plug-in, iar anul viitor este pregătit primul model complet electric al mărcii, Cupra El Born.

FOTO Primul model original al mărcii Cupra, Formentor, a intrat în fabricație

FOTO Primul model original al mărcii Cupra, Formentor, a intrat în fabricație

viewscnt
Afla mai multe despre
cupra
formentor
pret formentor
modele cupra
seat