FOTO Renault pregătește producția unui înlocuitor pentru Duster

FOTO Renault pregătește producția unui înlocuitor pentru Duster
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 dec 2023

Marca Renault a anunțat o investiție de 350 de milioane de euro în Brazilia, pentru a produce un nou SUV compact, începând din 2024. Modelul va înlocui Duster pe piețele sud-americane, potrivit informațiilor neoficiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Strategia internațională a mărcii Renault, anunțată în luna noiembrie, sub numele „International Game Plan 2027”, include lansarea de noi modele dedicate piețelor non-europene, care să marcheze ieșirea mărcii Renault din dependența de modelele Dacia, pe aceste piețe. După modelul Renault Kardian, marca franceză urmează să lanseze un SUV de clasă C, despre care spune deocamdată că va fi „un SUV complet nou” pe platforma modulară a grupului, CMF-B, regăsită și pe Kardian.

LISTA de exproprieri pentru metroul Cluj-Napoca. Kaufland, Ursus, universități și o parohie - vizate CITEȘTE ȘI LISTA de exproprieri pentru metroul Cluj-Napoca. Kaufland, Ursus, universități și o parohie - vizate

Pentru a-l produce, Renault investește 350 de milioane de euro în complexul Ayrton Sena, din Parana, Brazilia. Ulterior, un al doilea SUV va fi lansat, cel mai probabil derivat din Bigster.

"Continuăm implementarea International Game Plan 2027 al brandului Renault. După dezvăluirea Renault Kardian, suntem bucuroși să anunțăm un al doilea produs nou în segmentul superior, fabricat în Brazilia, care va fi exportat în toată America Latină", a declarat Luiz Fernando Pedrucci, SVP al Grupului Renault și CEO al Renault Brand în America Latină.

FOTO Renault pregătește producția unui înlocuitor pentru Duster

Președintele Renault do Brasil, Ricardo Gondo, a anunțat că investițiile totale ale Renault în această țară, în ultimii trei ani, se ridică la 850 de milioane de euro.

Neoficial, modelul anunțat de Renault este versiunea proprie a noii generații Duster 3, care va avea, cel mai probabil, un nume nou, așa cum Renault Sandero a lăsat locul lui Kardian, care are echipamente mai sofisticate și poate veni cu prețuri mai mari.

FOTO Renault pregătește producția unui înlocuitor pentru Duster

Renault a mai dezvăluit că viitorul SUV va folosi un motor produs de noua companie Horse, care a preluat și uzina de motoare din complexul Ayrton Senna. Acolo, Renault tocmai a anunțat o investiție de 20 de milioane de dolari, pentru modernizarea liniei de producției de motoare hibrid.

Brandul chinezesc MG și-a deschis primul showroom în București. Cât costă modelul MG 4, care se bate cu Dacia Spring în Europa CITEȘTE ȘI Brandul chinezesc MG și-a deschis primul showroom în București. Cât costă modelul MG 4, care se bate cu Dacia Spring în Europa

Renault și-a propus să nu mai vândă mașini Dacia rebranduite, pe piețele non-europene, așa cum a făcut-o în ultimele aproape două decenii, începând cu prima generație Logan și terminând cu Duster 2.

De asemenea, pickup-ul Oroch, care a fost dezvoltat din modelul Duster 1, va fi înlocuit cu un nou model, anticipat de conceptul Niagara, pe care Renault l-a prezentat în ziua debutului Kardian. Acesta lasă se se vadă printre elementele specifice unui concept, liniile și proporțiile regăsite pe noul Duster 3, dezvăluit săptămâna trecută la nivel global (FOTO).

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia duster
renault duster
renault brazilia
oroch
niagara