FOTO Seat Minimo, avansat ca un puternic concurent electric pentru Renault Twizzy

FOTO Seat Minimo, avansat ca un puternic concurent electric pentru Renault Twizzy
scris 26 feb 2019

Seat a dezvăluit un model inedit, un competitor pentru Renault Twizzy, un cvadriciclu electric, ce va deveni model de serie. Premiera a avut loc la Mobile World Congress.

Seat Minimo este cel mai nou vehicul electric, reprezentat de marca spaniolă în cadrul unei manifestări mai puțin obișnuite pentru un autovehicul, Mobile World Congress. Minimo va fi un concurent pentru Renault Zoe, cel care are deja succes pe piață și se bucură de avantajul de a fi un cvadriciclu, nu autoturism, astfel că poate fi condus și de persoane fără permis.

Minimo va deveni model de serie, după cum au anunțat cei de la Seat, ținta producătorului fiind flotele de închirieri și clienții individuali.

FOTO Noul Audi Q3, lansare pe piața din România CITEȘTE ȘI FOTO Noul Audi Q3, lansare pe piața din România

Datele tehnice arată o lungime de 2,5 metri, cu o lățime de 1,24 metri, ceea ce-l face foarte îngust, dar mai lung și mai lat decât Twizzy (2,33 metri și 1,19 metri). Poate fi comparat și cu noul concept Citroen Ami One, ce va fi prezent la Geneva, care își păstrează însă statutul de autoturism, în ciuda lungimii identice cu Minimo, de 2,5 metri.

În comparație cu Twizzy, Seat Minimo vine cu o noutate foarte importantă: bateria poate fi scoasă de pe caroserie și dusă pentru a fi înlocuită sau pentru o încărcare nouă. Autonomia la o singură încărcare este de 100 km. În plus, Minimo are și uși, care lui Twizzy îi lipsesc. Acestea se deschid vertical și sunt asimetrice, așa cum sunt și cele două locuri, șofer și pasager, dispuse aproximativ unul în spatele celuilalt.

Seat Minimo vine și cu tehnologie de ultimă generație în materie de autonomie, cu nivelul 4, ceea ce înseamnă că va putea să parcurgă singur diferite distanțe.

Seat a anunțat că nu a luat decizia finală privind producerea acestui model în serie, fiind căutată cea mi bună uzină disponibilă.

Seat Minimo va putea fi admirat și la Geneva, la începutul lunii martie.

FOTO Seat Minimo, avansat ca un puternic concurent electric pentru Renault Twizzy

FOTO Seat Minimo, avansat ca un puternic concurent electric pentru Renault Twizzy

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
seat
minimo
cvadriciclu
masini electrice
renault twizzy
geneva
saloane auto
citroen ami one