Porsche testează utilizarea conducerii autonome în service. Mașinile vor merge singure din parcare pe elevator

Porsche testează utilizarea conducerii autonome în service. Mașinile vor merge singure din parcare pe elevator
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 feb 2019

Porsche a decis să testeze conducerea autonomă în atelierele proprii, cu ajutorul mașinilor care accesează liniile de reparații. Proiectul este parte dintr-un parteneriat cu un start-up tehnologic și are ca țintă mijlocul acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul inițiat de Porsche are ca scop dezvoltarea unui spațiu de teste în facilitățile companiei din Ludwigsburg, un orășel aflat în zona metropolitană Stuttgart, acolo unde se află cartierul general al producătorului. Porsche va lucra împreună cu start-up-ul „Kopernicus Automotive”, un business tânăr, specializat în tehnologie pentru mașini autonome. Scopul proiectului este de a reuși să programeze mașinile să meargă complet autonom de la locul de parcare la elevatorul din service și înapoi. Planul prevede ca mecanicul să poată comanda mașina în poziția corectă din atelier doar cu ajutorul unei tablete.

„Conducerea autonomă va revoluționa traficul de pe șosele în doar câțiva ani. Oricum, putem deja folosi posibilitățile tehnologice disponibile astăzi pentru a face procesele de lucru mai eficiente”, comentează Alexander Haas, project manager al proiectului Automated Driving în service-ul Porsche.

Dacia aduce la Geneva ediția specială Duster Ultimate CITEȘTE ȘI Dacia aduce la Geneva ediția specială Duster Ultimate

Cei de la Porsche susțin că proiectul va fi implementat în 100 de zile de experții din zona de automatizări și conducere autonomă precum și tehnologie aftersales, împreună cu Kopernicus Automotive.

Primul pas pentru implementarea proiectului va fi crearea unui service virtual, necesar pentru antrenarea rețelei enuronale artificiale. Vor fi circa 1 milion de kilometri de test, virtuali, pentru ca la final să fie realizate testele în condiții reale.

Scopul final al proiectelor este ca inteligența artificială nu doar să fie capabilă să lucreze cu orientarea vehiculului, ci și să identifice și să localizeze independent obiecte și planuri. În faza de testare practică, pentru a fi garantată siguranța, mașinile vor rula cu 7 km/h, iar în mașină va fi prezent un șofer care va supraveghea totul.

Porsche va prezenta proiectul în cadrul platformei Startup Autobahn, în care compania auto este partener, alături de Daimler, Universitatea din Stuttgart, Hewlett Packard și alte companii din industri auto. Platforma are ca scop atragerea de start-up-uri din toată lumea în Stuttgart, pentru a le implica în proiecte-pilot ce durează fix 100 de zile. În ultimii doi ani, Porsche spune că a implementat circa 50 de astfel de proiecte în procesul de producție de serie a automobilelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
conducere autonomă
start-up