FOTO Teste cu autobuze cu hidrogen în 12 orașe din România

FOTO Teste cu autobuze cu hidrogen în 12 orașe din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2021

Compania poloneză Solaris Bus & Coach va prezenta, în premieră în România, autobuzul pentru transport în comun Urbino 12 cu hidrogen, în cadrul unui tur național.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Timp de două luni, autobuzul Solaris cu hidrogen va fi prezent în 12 orașe din România după următorul traseu: Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Sfântu Gheorghe, Iași, Galați, Constanța, București, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Timișoara și Oradea.

ULTIMA ORĂ România a fixat o nouă țintă cu OMS - 2 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19, în primă doză, până la sfârșitul anului, 70% din populație să fie imunizată până în primul trimestru al anului 2022 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a fixat o nouă țintă cu OMS - 2 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19, în primă doză, până la sfârșitul anului, 70% din populație să fie imunizată până în primul trimestru al anului 2022

Autobuzul Urbino 12 cu hidrogen va circula timp de câteva zile în fiecare oraș din cadrul turului, pentru a fi testat de administrațiile locale.

VIDEO PROFIT NEWS TV - AROBS iese la cumpărături, după cel mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, și negociază 5 achiziții CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - AROBS iese la cumpărături, după cel mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, și negociază 5 achiziții

Potrivit reprezentanților Solaris în România, până în prezent, nicio municipalitate din țară nu a plasat comenzi pentru autobuzele cu hidrogen.

FOTO Teste cu autobuze cu hidrogen în 12 orașe din România

Profit.ro a anunțat recent că Solaris are în derulare contracte de circa 125 de milioane de euro pentru livrarea de autobuze, electrice sau hibrid, și troleibuze către municipalitățile din România. Doar în acest an, Solaris a încheiat acorduri pentru livrări către Târgu Jiu, Sibiu, Suceava, Iași, Sighetu Marmației, Pitești și Târgu Mureș, pentru perioada 2021-2022.

Compania poloneză Solaris a decis recent să transfere toate acțiunile deținute la Solaris Bus & Coach România, reprezentând 100% din capital, către firma IAC Management, deținută de Dan Ciolan, relevă date analizate de Profit.ro.

Solaris face parte din grupul spaniol CAF și are o fabrică în Polonia, plănuind construcția celei de-a doua unități, tot în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
solaris
autobuze cu hidrogen