FOTO Toyota lansează un nou SUV în Europa

FOTO Toyota lansează un nou SUV în Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 dec 2021

Toyota Corolla Cross, un SUV pe care japonezii l-au lansat în luna septembrie în Japonia și despre care nu se știa dacă și când va ajunge în Europa, a fost prezentat oficial de marca japoneză pentru continentul european.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ambițiile Toyota de a obține o cotă de piață mai mare în Europa va fi susținută și de noul Corolla Cross, un SUV care preia de la cunoscutul model doar numele și platforma, și vine în schimb cu un design nou, inspirat din cel al lui RAV4, precum și cu trăsături specifice SUV-urilor, inclusiv tracțiune integrală.

Proleasing Motors, rezultate record la aniversarea de 20 de ani și planuri pentru noi investiții în dezvoltare sustenabilă și proiecte de modernizare CITEȘTE ȘI Proleasing Motors, rezultate record la aniversarea de 20 de ani și planuri pentru noi investiții în dezvoltare sustenabilă și proiecte de modernizare

Construit pe platforma TNGA, modulară, a companiei, Toyota Corolla Cross are dimensiuni de clasă compactă, cu o lungime de 4,46 metri, o lățime de 1,82 metri și o înălțime de 1,62 metri. Ampatamentul noului model este de 2,64 metri, iar portbagajul de 487 de litri este unul specific compactelor.

FOTO Toyota lansează un nou SUV în Europa

Chiar dacă în Japonia noul SUV a fost lansat cu motorizări hibrid și benzină, ambele cu o cilindree de 1.8 litri, în Europa el va fi oferit cu un motor de 2.0 litri, hibrid, cu o putere totală de 197 CP, extrem de puternic, care asigură o accelerație de 8,1 secunde de la 0 la 100 km/h. SUV-ul va avea un motor electric frontal, cu 113 CP, pentru versiunea FWD, în timp ce pe versiunea AWD un motor mai mic va fi conectat la puntea spate. Acesta va dezvolta 30,6 kW și va fi acționat doar în situații în care mașina are nevoie de cuplu suplimentar și control pe toate cele patru roțile. În funcție de tipul de tracțiune, motorul pe benzină va avea 171 sau 152 CP. Transmisia va fi asigurată de o cutie eCVT.

Dacia Spring a depășit Logan și a devenit cel mai vândut automobil din România. Una dintre puținele țări din lume care au pe primul loc în vânzări un automobil electric CITEȘTE ȘI Dacia Spring a depășit Logan și a devenit cel mai vândut automobil din România. Una dintre puținele țări din lume care au pe primul loc în vânzări un automobil electric

Toyota nu a anunțat nimic despre sistemul oferit în Japonia, care cuprinde o priză de urgență de 100 volți și 1,5 kW, care poate fi utilizată pentru cazuri speciale. Compania nu a anunțat nici prețul la care va fi vândut în Europa acest model, el având data de start a livrărilor toamna anului viitor. În Japonia, prețul cu care a fost lansat modelul este de aproximativ 15.300 de euro.

Toyota a subliniat că noul model va contribui la atingerea țintei de 400.000 de automobile vândute în Europa, echivalentul unei cote de piață de 9% din segmentul compact, până în 2025.

FOTO Toyota lansează un nou SUV în Europa

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota corolla cross
corolla
toyota 4x4 e-four