Modelele electrice ale Peugeot, Opel și DS primesc mai multă autonomie și se apropie de performanțele atinse de Renault Zoe

Modelele electrice ale Peugeot, Opel și DS primesc mai multă autonomie și se apropie de performanțele atinse de Renault Zoe
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 nov 2021

Stellantis a anunțat creșterea autonomiei pentru modelele sale electrice, atât de la Peugeot, cât și de la Opel și DS, toate fiind dezvoltate pe platforma e-CMP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peugeot 208, 2008, pentru versiunile electrice, dar și Opel Corsa și Opel Mokka, precum și DS3 Crossback, toate propulsate de baterii, au în acest moment autonomii mai mari, după cum au anunțat fiecare marcă în parte, ca urmare a actualizării performanțelor acestor baterii și ale sistemelor de propulsie. Toate sunt construite pe versiunea de clasă B a platformei CMP, varianta electrică, e-CMP.

Peugeot 208 electric primește 25 de kilometri în plus, astfel că autonomia crește la 362 km, iar 2008 primește 25 de km în plus, cu o autonomie majorată la 345 km.

Opel Corsa ar o autonomie și mai mare, 359 km, cu un plus tot de 25 km, iar micul SUV Mokka crește cu 16 km, la 338 km autonomie. În fine, DS3 Crossback, versiunea electrică, primește un bonus de 24 de km, cu o autonomie de 341 km.

VIDEO&FOTO Dacia deschide comenzile pentru Jogger. Care e prețul și când încep livrările CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dacia deschide comenzile pentru Jogger. Care e prețul și când încep livrările

Acutalizarea de autonomie nu vine din schimbarea bateriei, ci din îmbunătățirea sistemelor existente, care contribuie la pierderea de energie în timpul funcționării: utilizarea de noi anvelope, care oferă o rezistență mai mică la rulare, un nou sistem de încălzire și răcire, care asigură un mai bun management al fluxului de aer în habitaclu, și o îmbunătățire a cutiei de viteze, cu noi rapoarte care asigură un randament mai bun pe parcursul rulării în regim de croazieră.

O îmbunătățire a fost anunțată și pentru rularea în regim urban, 

În acest moment, pe segmentul de clasă B cea mai bună autonomie este deținută de Renault Zoe, aflată la a doua generație, cu noi baterii care îi asigură 395 de km autonomie cu o singură încărcare.

viewscnt
Afla mai multe despre
autonomie peugeot 208
e-2008
opel corsa electric
masini electrice
baterii 2008
stellantis masini electrice