FOTO Uber va cere, inclusiv în România, șoferilor și curierilor să poarte măști faciale. Panouri separatoare în mașini

FOTO Uber va cere, inclusiv în România, șoferilor și curierilor să poarte măști faciale. Panouri separatoare în mașini
scris 14 mai 2020

Uber va cere șoferilor și curierilor săi din toată lumea, inclusiv în România, să poarte măști, în contextul în care țările încep să relaxeze restricțiile impuse pentru a limita extinderea noului coronavirus, transmite Reuters.

FOTO O nouă măsură inovativă în contextul pandemiei, în premieră în România: Lămpi UV în automatele O’Fresh și SaniStation CITEȘTE ȘI FOTO O nouă măsură inovativă în contextul pandemiei, în premieră în România: Lămpi UV în automatele O’Fresh și SaniStation

În România, Uber le va cere tuturor utilizatorilor, șoferilor și curierilor să confirme faptul că poartă o mască de protecție sau că își acoperă fața înainte de o cursă sau livrare. Șoferilor li se va cere să confirme că au luat măsuri de siguranță și să treacă printr-o verificare în aplicație a utilizării măștii de protecție.

La rândul lor, pasagerii vor beneficia de notificări referitoare la siguranță, înainte de începerea unei curse.

Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare CITEȘTE ȘI Pentru protejarea sănătății clienților, Enel oferă clienților o multitudine de modalități de plată și canale de comunicare

În plus, compania lucrează cu un partener local pentru a echipa majoritatea mașinilor șoferilor activi din România cu panouri separatoare pe parcursul
următoarelor săptămâni.

Șoferilor li se va cere să își facă un selfie pentru a confirma că poartă o mască de protecție sau că își acoperă fața, prin intermediul tehnologiei de verificare din aplicație. Cei care nu respectă această măsură nu se vor putea conecta și nu vor putea utiliza aplicația. În plus, aceștia vor fi rugați să confirme că au luat măsuri suplimentare de siguranță, cum ar fi dezinfectarea mașinilor în mod regulat, sau oferirea de dezinfectant pentru mâini călătorilor. Compania va echipa gratuit mașinile șoferilor cu panouri separatoare din plastic în următoarele săptămâni, după ce, în ultima lună, le-a oferit acestora produse dezinfectante.

Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19 CITEȘTE ȘI Încă 2 milioane de lei donate pentru a susține lupta împotriva COVID-19

Călătorii vor primi în aplicație notificări referitoare la siguranță, înainte de începerea unei curse. Aceștia vor fi rugați să confirme că au luat câteva măsuri cheie recomandate de autoritățile de sănătate publică, cum ar fi spălarea mâinilor înainte de urcarea în mașină, alegerea banchetei din spate în timpul călătoriei și deschiderea geamurilor pentru a facilita ventilația.

Aceste noi măsuri de siguranță vor fi introduse începând de luni, 18 mai, și vor rămâne în vigoare până la finalul lunii iunie, când vor fi revizuite conform următoarelor recomandări oficiale de sănătate.

Începând de luni, compania va impune tuturor celor care folosesc serviciul său de ride-hailing din SUA, Canada, Mexic, Europa, majoritatea Americii Latine și țările asiatice să poarte o formă de protecție facială și va cere pasagerilor să stea pe bancheta din spate, scrie News.ro.

VIDEO Companiile aeriene europene își parchează avioanele în Spania CITEȘTE ȘI VIDEO Companiile aeriene europene își parchează avioanele în Spania

Compania va reduce numărul pasagerilor care vor fi acceptați în cursele standard ale Uber de la patru la trei.

Uber va oferi informațiile necesare șoferilor și curierilor, pentru a le comunica utilizatorilor, au anunțat directorii companiei în timpul unei conferințe cu jurnaliștii.

Nerespectarea repetată a condițiilor poate duce la dezactivarea contului pentru șoferi sau curieri.

FOTO Uber va cere, inclusiv în România, șoferilor și curierilor să poarte măști faciale. Panouri separatoare în mașini

Înainte de a începe lucrul, aplicația va cere șoferilor să își facă un selfie cu masca, să verifice dacă nu au simptome de coronavirus, să confirme că și-au dezinfectat vehiculele și să accepte să circule cu geamurile deschise.

Directorul general al companiei, Dara Khosrowshahi, a declarat miercuri că Uber a alocat peste 50 de milioane de dolari pentru achiziția de măști și produse dezinfectante pentru șoferi.

Uber a cumpărat peste 20 de milioane de măști faciale și a distribuit 5 milioane dintre acestea.

Lyft a anunțat săptămâna trecută că va cere șoferilor și bicicliștilor să își acopere fețele.

FOTO Uber va cere, inclusiv în România, șoferilor și curierilor să poarte măști faciale. Panouri separatoare în mașini

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
masti faciale