FOTO Vânzările globale ale modelului Toyota RAV4 au atins 10 milioane de unități

FOTO Vânzările globale ale modelului Toyota RAV4 au atins 10 milioane de unități
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 apr 2020

Toyota Motor anunță că unul dintre cele mai cunoscute modele ale sale, SUV-ul RAV4, a ajuns la 10 milioane de exemplare vândute, anul acesta, în luna februarie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota RAV4 a fost lansat în 1994, numărându-se printre pionierii unui segment care avea să domine lumea peste ani, cel al SUV-urilor urbane, compacte. Cu dimensiuni reduse la momentul lansării, dar cu performanțe bune în off-road, RAV4 a ajuns acum la a cincea generație și a intrat în clasamentul celor mai vândute automobile ale Toyota, cu volume cu 8 cifre, după cum transmite compania.

Pragul celor 10 milioane de exemplare vândute a fost atins la sfârșitul lunii februarie.

FOTO Vânzările globale ale modelului Toyota RAV4 au atins 10 milioane de unități

Anul trecut, ca și acum doi ani, Toyota RAV4 a fost cel mai vândut SUV din lume, cu aproape 1 milion de exemplare. De asemenea, a fost al patrulea cel mai vândut automobil din lume. În Europa, RAV4 s-a vândut în 133.00 de exmplare, aproape la fel ca în China, însă cea mai mare piață a rămas SUA, unde SUV-ul japonez a înregistrat 535.000 de exemplare vândute.

Volkswagen a negociat cu sindicatele salariile pentru următoarele opt luni. Angajații vor avea dreptul la un concediu sabatic, de șase luni, dacă recuperează ulterior zilele CITEȘTE ȘI Volkswagen a negociat cu sindicatele salariile pentru următoarele opt luni. Angajații vor avea dreptul la un concediu sabatic, de șase luni, dacă recuperează ulterior zilele

În Europa, RAV4 a reușit să depășească două milioane de unități vândute în cei 26 de ani de existență. De altfel, RAV4 este al doilea cel mai vândut SUV din toate timpurile, după Jeep Wrangler.

Anul acesta, Toyota marchează o nouă premieră în existența lui RAV4, prin lansarea noii propulsii hibrid plug-in.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
rav4
cel mai vandut suv din lume
rav4 10 milioane