FOTO Veste mare pentru metroul spre aeroportul Otopeni: Începe!

FOTO Veste mare pentru metroul spre aeroportul Otopeni: Începe!
scris 16 mar 2023

Nu a fost depusă nicio contestație în termenul legal cu privire la comunicarea rezultatului licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 2 de metrou Tokyo-Aeroportul Otopeni, de la Băneasa la Otopeni, drept pentru care Metrorex poate începe procedurile pentru semnarea contractului cu câștigătorul desemnat de comisia de evaluare a ofertelor, anunță autoritățile.

FOTO Volkswagen a dat startul unei noi ere, în care pune iar accent pe simbolul „mașina poporului”: Mare ca un Golf și ieftin ca un Polo CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen a dat startul unei noi ere, în care pune iar accent pe simbolul „mașina poporului”: Mare ca un Golf și ieftin ca un Polo

Secțiunea 2: Tokyo – Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km și cuprinde 6 stații: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni.

FOTO Veste mare pentru metroul spre aeroportul Otopeni: Începe!

Valoarea contractului este de 1,27 miliarde de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile, iar câștigătorul turc Gulermak Agir are la dispoziție 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunț a anterior că a fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcția unui nou sector al liniei de metrou M6 care va asigura legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă, o asociere de constructori și proiectanți din Turcia, iar contractul are o valoare de 1,27 miliarde de lei (fără TVA). După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou și va asigura legătura între actuala stație de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni, spune ministrul.

”A fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcția unui nou sector al liniei de metrou M6 care va asigura legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă. Contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii Tokyo - Aeroport Otopeni a fost atribuit unei Asocieri de constructori și proiectanți din Turcia. Contractul are o valoare de 1,27 miliarde de lei (fără TVA)”, spune ministrul.

VIDEO BMW lansează pe șosele prima flotă de iX5 cu hidrogen CITEȘTE ȘI VIDEO BMW lansează pe șosele prima flotă de iX5 cu hidrogen

Sorin Grindeanu arată că ”finanțarea contractului este asigurată din fonduri de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile, iar lucrările sunt programate să dureze 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere”.

”Lotul 1.2 (Tokyo - Aeroport Otopeni) al Magistralei 6 va avea o lungime de 7,6 km. Vor fi realizate 6 stații de metrou: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni. După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou și va asigura legătura între actuala stație de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni”, afirmă Grindeanu.

Ministrul mai menționează că întreaga Magistrală 6 a metroului bucureștean va avea o lungime de 14,2 km și 12 stații de metrou.
Potrivit Metrorex, Lotul 1.2: Tokyo - Aeroport Otopeni al Magistralei 6 are următorii indicatori tehnici: 7,6 km, 6 stații (cu următoarele denumiri: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni) și va completa lucrările pentru realizarea întregii linii de metrou care face legătura dintre stația de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni.

Proiectul Magistrala 6 "Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă" cu o lungime totală de 14,2 km și 12 stații de metrou contribuie, prin realizarea sa, la dezvoltarea economiei regionale și îmbunătățirea mediului urban prin reducerea blocajelor de trafic, a accidentelor rutiere și a poluării aerului, fiind un proiect de utilitate publică de interes național.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
m6