FOTO Volvo prezintă prototipul 360c, o mașină autonomă care va ține loc de avion personal

FOTO Volvo prezintă prototipul 360c, o mașină autonomă care va ține loc de avion personal
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 sep 2018

Volvo a prezentat cel mai nou concept-car, 360c, unul care ne trimite în lumea vehiculelor autonome și încearcă să propună un înlocuitor pentru avionul personal, la un preț cu mult mai mic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Volvo 360c este un vehicul autonom în primul rând, dar este un vehicul multifuncțional, cu trăsături ce amintesc de un mic avion personal. Cei de la Volvo vorbesc despre un mijloc de transport pentru naveta zilnică în orașele viitorului, iar descrierea acestui automobil demonstrează că este foarte posibil ca în orașele moderne, de tip smart, să vedem în următorii 20  de ani astfel de vehicule. Cuvintele cheie folosite de comnanie în promovare sunt cele cu care ne-am obișnuit în ultima vreme: autonom, conectat, confortabil, birou mobil. Iar compania propune două variante de lucru posibile: utilizare pe bază de subscripție sau utilizare ca automobil de serviciu, oferit de companiile care vor să atragă clienți speciali.

Tema principală este timpul pe care pasagerii îl petrec în mașină în drum spre birou sau spre casă, de multe ori nefolosit la maxim și plictisitor.

„360c explorează ce este posibil atunci când eliminăm șoferul uman, folosind noi libertăți în design și recapturând timpul - este o privire spre modul în care tehnologia de conducere autonomă va schimba lumea așa cum o știm noi. Posibilitățile sunt uluitoare.”, spune Marten Lenstam, senior vice president al Volvo Cars pentru strategie corporate.

Potrivit Volvo, vehiculele complet autonome ne vor oferi o mulțime de avantaje, de siguranță și de mediu, precum poluare scăzută, mai puține congestii ale traficului, avantaje pentru cei care trăiesc în orașe. Nu sunt omise nici implicațiile imobiliare, cu libertatea de a alege o casă mai departe de oraș, la prețuri mai mici.

„Oamenii vor deveni mai puțin dependenți de apropierea de oraș - este un exemplu de impact al ideii de eliminare a timpului neproductiv”, mai spune Levenstam. „Biroul mobil 360c face viabil pentru oameni să trăiască la distanțe mai mari de orașele aglomerate și să-și folosească timpul deopotrivă într-un mod mai plăcut și mai eficient.”

Tehnic vorbind, 360c este un automobil complet autonom, electric, fără șofer. Volvo prezintă patru moduri în care acest vehicul poate utiliza potențalul mașinilor autonome: un mediu de dormit, birou, living room și spațiu de distracție. „Este un spațiu care poate rivaliza cu transportul aerian, cu autobuzul sau cu trenul, dar cu un avantaj în ceea ce privește comfortul, comoditatea și intimitatea.

FOTO Volvo prezintă prototipul 360c, o mașină autonomă care va ține loc de avion personal

În același timp, cei de la Volvo spun că explorează, cu acest model, oportunități de extindere a business-ului dincolo de ceea ce este un producător tradițional de mașini. Compania anticipează un interes crescut al clienților din diferite alte industrii. Exemplul dat este legat de concurența pe care o poate face transportului aerian pe distanțe scurte, o industrie de multe miliarde de dolari, care include companii aeriene, constructori de avioane și furnizorii de servicii. Volvo 360c ar putea oferi o oportunitate de călătorii first-class, în cabine private, dintr-un loc în altul, fără neplăcerile unui aeroport, cu cozi, zgomot, aglomerație.

Mai mulți producători de automobile și-au creat propriile studii, prototipuri ale viitoarelor vehicule autonome, care vor putea să se deplaseze fără șofer în orașe și în afara lor, în timp ce pasagerii își pot petrece timpul în diferite moduri, mai mult sau mai puțin eficiente.

FOTO Volvo prezintă prototipul 360c, o mașină autonomă care va ține loc de avion personal

FOTO Volvo prezintă prototipul 360c, o mașină autonomă care va ține loc de avion personal

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
360c
vehicul autonom
masini electrice