Franța interzice copiilor sub 14 ani să folosească trotinete electrice și înăsprește sancțiunile

Franța interzice copiilor sub 14 ani să folosească trotinete electrice și înăsprește sancțiunile
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2023

Franța a decis să interzică copiilor sub 14 ani să folosească trotinetele electrice și înăsprește sancțiunile în cazul încălcării regulilor de circulație a acestor dispozitive, în speranța unei mai bune reglementări a acestor mijloace de transport care divizează opinia publică, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

La fel ca în multe alte țări, acest mijloc de transport cu emisii reduse de carbon i-a cucerit pe francezi: două milioane dintre ei dețin o trotinetă electrică și sute de mii închiriază ocazional una în regim de autoservire, scrie Agerpres.

FOTO & VIDEO Premieră mondială: Lamborghini a dezvăluit noul model Revuelto, primul plug-in hybrid al mărcii, cu o putere de peste 1.000 CP CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială: Lamborghini a dezvăluit noul model Revuelto, primul plug-in hybrid al mărcii, cu o putere de peste 1.000 CP

Însă, numărul deceselor și rănirilor grave în care sunt implicate trotinetele electrice a explodat, iar dezvoltarea anarhică a sistemului de închiriere cu autoservire provoacă tensiuni, în special la Paris, unde primăria organizează duminică un referendum local ce ar putea duce la interzicerea lor totală.

Planul prezentat miercuri de guvernul francez urmărește să conducă la o "calmare a spațiului public" prin instituirea unui cadru mai strict. "Trotinetele electrice pot fi o șansă dacă sunt bine organizate, bine reglementate", a declarat ministrul Transporturilor, Clement Beaune, în cadrul unei conferințe de presă.

Conform noilor reglementări, care urmează să fie oficializate printr-un decret, vârsta minimă pentru conducerea unei trotinete electrice va crește de la 12 la 14 ani, la fel ca în cazul scuterelor. Trotinetele electrice trebuie să fie, de asemenea, echipate cu lumini și semnalizatoare.

Amenzile vor fi și ele mărite, de la 35 la 135 de euro pentru sancționarea circulației a două persoane pe aceeași trotinetă sau circulația în locuri nepermise.

Purtarea obligatorie a căștii nu a fost încă decisă, însă opțiunea rămâne pe masă, potrivit ministerului.

Reglementările privind aceste mijloace de transport au fost înăsprite în multe orașe din întreaga lume. Roma, Lisabona, Stockholm și Oslo au înăsprit condițiile de utilizare a trotinetelor electrice de închiriat, în timp ce Barcelona și Montreal au interzis circulația acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
trotinete electrice