Rechemare pentru mai multe modele Volvo, în România, care pot lua foc. Peste 500.000 de mașini chemate la nivel global

Rechemare pentru mai multe modele Volvo, în România, care pot lua foc. Peste 500.000 de mașini chemate la nivel global
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 nov 2019

EIT Forum Auto, importator al mărcii Volvo în România, a inițiat o campanie de rechemare pentru mai multe modele din gamă, din cauza unor posibile defecte ale motorului care ar putea genera un incendiu la bord. Este o continuare a unei campanii începute în luna iulie a acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Volvo Cars va rechema în service-urile din România aproape 600 de autoturisme ale mărcii, parte dintr-o campanie globală care cuprinde peste 500.000 de vehicule. Acestea sunt în pericol de incendiu, din cauza unei piese de plastic aflată la motor. Este vorba despre motorizări diesel, care folosesc o galerie de adminise din plastic ce se poate topi. În anumite condiții, carburantul se poate aprinde și se poate produce un incendiu în compartimentul motor. Nu s-au raportat accidente în România, însă la nivel global au fost mai multe vehicule care au luat foc.

Potrivit notificării trimise de importatorul Volvo, este vorba despre „autoturisme S60, V60, V40, V40CC, S90, V90, V90CC și XC 90 fabricate între 2016 - 2019, echipate cu motor diesel în patru cilindri”. Cele 631 de autoturisme se adaugă altor peste 800 de autoturisme rechemate în luna iulie, la momentul la care s-a demarat campania la nivel global.

VIDEO & FOTO Românii pot comanda noul automobil electric Mazda MX-30 CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Românii pot comanda noul automobil electric Mazda MX-30

Constructorul spune că „galeria de admisie din plastic a motorului diesel se poate topi și deforma. În cel mai rău scenariu exista posibilitatea apariției unei surse de foc localizată în compartimentul motor.”

EIT Forum Auto anunță că a demarat trimiterea scrisorilor de informare în legatură cu această campanie. „Acțiunea de rechemare în service identificată internațional prin numărul R29945 constă în modificarea circuitului de răcire al EGR (Exhaust Gas Recirculation) și actualizarea software-ului pentru modulul electronic ECM (Engine Control Module).”

„Ne asumăm deplina responsabilitate pentru a asigura înalta calitate și siguranță pentru mașinile noastre”, a transmis Volvo Cars la momentul la care a fost anunțată campania la nivel global, când s-a precizat că se caută cea mai bună soluție pentru remediere. „Ne cerem scuze pentru inconvenientele cauzate și sunt recunoscători clienților pentru cooperare”.

Lista automobilelor care vor fi rechemate în service-urile din România ale Volvo.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
rechemare service volvo
defecte volvo
motor diesel volvo