VIDEO&FOTO Volkswagen începe producția în masă a primului său model exclusiv electric

VIDEO&FOTO Volkswagen începe producția în masă a primului său model exclusiv electric
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2019

Grupul Volkswagen a început luni producția ID.3, primul său model exclusiv electric ce va fi fabricat pe scară mare, la un preț de aproximativ 30.000 de euro în Germania, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

VIDEO și FOTO cu noul model pot fi văzute AICI.

Modelul, care va fi produs de cei 8.000 de angajați de la fabrica Zwickau din Germania, va sta la baza altor vehicule electrice care vor fi lansate în viitor de cel mai mare producător auto european, arată Agerpres.

În timpul ceremoniei de lansare a producției ID.3 la Zwickau, cancelarul Angela Merkel a promis că Executivul va face "eforturi substanțiale" pentru a extinde rețeaua de stații de încărcare pentru mașinile electrice în Germania. Până în 2035, guvernul german va investi 3,5 miliarde de euro în construirea stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice, a declarat Merkel.

VIDEO & FOTO Românii pot comanda noul automobil electric Mazda MX-30 CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Românii pot comanda noul automobil electric Mazda MX-30

VW a investit masiv în platforma sa modulară MEB pentru producția de masă a vehiculelor electrice, obiectivul fiind de a reduce prețul pentru mașinile electrice la aproximativ 20.000 de euro (22.262 dolari).

Anul viitor, VW intenționează să producă aproximativ 100.000 de vehicule la Zwickau folosind platforma modulară MEB, iar pe termen mediu producția va ajunge la 330.000 mașini pe an.

Modelul ID.3 va fi disponibil în Europa de la mijlocul anului 2020. Până acum au fost rezervate aproximativ 35.000 de mașini de către clienții internaționali, susțin oficialii VW.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
electric